Annonce
Sønderborg

Hattelaug og industrihistorisk samling vil flytte sammen på kasernen

Industrihistorisk Samling har boet i den tidligere kasernens værkstedsbygning i 2,5 år. Arkivfoto: Timo Battefeld
Både Sønderborg Hattelaug og Industrihistorisk Samling for Sønderborg Kommune har brug for nye lokaler, da deres nuværende lokationer skal bruges af andre. Fælles løsning på den tidligere Sønderborg Kaserne kan være på vej.
Annonce

Sønderborg: Det er det perfekte match, som ingen havde tænkt på. Sønderborg Hattelaug og Industrihistorisk Samling for Sønderborg Kommune vil flytte under samme tag og på den måde tiltrække flere besøgende, så kvinderne kan se på hatte, mens mændene dykker ned i Sønderborgs industrihistorie.

Hattene og industrien ønsker at flytte sammen i en mindre bygning på den tidligere Sønderborg Kaserne. Det er en toetagers bygning op mod Sønderborg Sygehus, og de to foreninger arbejder på projektet sammen med Sønderborg Kommune.

Industrihistorisk Samling blev stiftet i 2016 og har i 2,5 år haft midlertidig til huse i kasernens værkstedsbygning. Men bygningen er lige nu til salg, derfor skal foreningen finde et nyt sted til sine samlinger og arkiver.

- Det er ikke på plads endnu, men det bliver dejligt endelig at få et fast sted. Det kunne blive en perfekt kombination med vores museum og hattemuseet. Så er der både noget for mændene og kvinderne, siger Michael Otto, der er formand for samlingen.

Han håber, at flytningen kan ske omkring årsskiftet.

To samlinger

Hattemuseet i Augustenborg ligger på Louise Augustas Plads og har åbent den sidste weekend hver måned samt efter aftale.

Industrihistorisk Samling i værkstedsbygningen på kasernen har åbent hver tirsdag kl. 9.30 til 13.00 samt torsdag kl. 13.00 til 17.00.

Annonce

Hatte til Sønderborg

Hattemuseet drives af Sønderborg Hattelaug. Det åbnede i 1998 i et vandtårn i Sønderborg og flyttede til lokaler i det gamle rådhus i Augustenborg i 2014. Museet udstiller over 1000 hatte. Museets nabo er den succesrige kunstnersammenslutning KunstVærket, som har brug for mere plads.

- Vi sad med håret i postkassen, fordi KunstVærket gerne ville have vores lokaler. Så blev vi tilbudt at flytte sammen med industrisamlingen. Vi er gået fra måske ikke at have en fremtid til at have fået en mulighed for at eksistere. Det er en lettelse at få et samarbejde med de herrer. Damerne kan se på hatte, mens mændene får rundvisning mellem maskinerne. Det er en god kombinationen, siger Ester Fick, der er formand for hattelauget.

Hattelauget vil bruge en del af førstesalen i bygningen.

I dag holder det tyske museum til i bygningen, indtil det nye museum ved Rønhaveplads åbner i juli i år.

Hattelauget bor i Augustenborg, men lauget vil gerne flytte sit museum til Sønderborg. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce