Annonce
forside

Hatten af for Tønder

Læserbrev: Jeg havde den store glæde at være inviteret til det meget flotte og interessante arrangement i Tønder, i anledning af præmieren på 1. verdenskrig-filmen "I krig og kærlighed".

Det var ualmindeligt godt arrangeret og en meget værdig baggrund for præsentationen af filmen og den barske historie, som 1. verdenskrig udgør.

Samtidigt fik Tønder Kommune og de beundringsværdige ildsjæle, der arbejder med Zeppeliner-området, dygtigt formidlet projektet, deres resultater og planer for fremtiden. Oven i købet med deltagelse af prins Joachim, der holdt en fantastisk tale, der virkelig kom fra hjertet. Det var ganske enkelt perfekt.

Jeg er meget imponeret over Tønder Kommune og Fridthjof Film. Det lover særdeles godt for den kommende fejring af 100 året for genforeningen i 2020. Her er jeg sikker på, Tønder også vil imponere.

Skulle nogen i Tønder Kommune have ideer til særlige arrangementer i anledning af genforeningsjubilæet, så husk, at det er muligt at søge Region Syddanmark om tilskud. Se mere på regionens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce