Annonce
Tønder

Hausgaard på scenen: - Jeg faldt død om

Niels Haugsgaard. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Fredag eftermiddag blev Niels Hausgaard hyldet på scenen på Tønder Festival i forbindelse med hans snarlige 75-årige fødselsdag. Hyldestkoncerten tog dog en uventet drejning.

Tønder: Fredag eftermiddag hyldede flere kunstnere den snart 75-årige Niels Hausgaard på Tønder Festival. Det var ikke kun gamle sange fra musikeren selv, som publikum blev mødt med. Det gjorde de også af en historie, som de færreste kendte til.

Tilbage i 2016 meldte Hausgaard afbud til en række koncerter. Den officielle forklaring var en slem omgang lungebetændelse. Men fredag aften kom det på scenen i Telt 1 på Tønder Festival frem, at det ikke var den sande forklaring.

Her forklarede Niels Hausgaard selv, at hans manager, Tess Pedersen, måtte genoplive ham, efter han fik et hjertestop på et hotelværelse.

- Han brækkede flere af mine ribben, sagde Niels Hausgaard oppe på scenen.

Det var tydeligt at mærke på publikum, at det ikke vidste, om det var en spøg. I hvert fald var der flere, der grinte, hvortil Hausgaard pænt måtte sige, at det ikke var noget at grine af.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce