Annonce
Esbjerg

Havaffald: Hjælp med at rydde op på stranden i Esbjerg

Fiskeri- & Søfartsmuseet ønsker at støtte kampen for et bedre havmiljø og inviterer derfor alle interesserede, børn som voksne, til en fælles strandrensning af Esbjerg Strand lørdag 21. september. PR-foto
Fiskeri- & Søfartsmuseet støtter kampen for et bedre havmiljø og inviterer derfor alle børn og voksne til en fælles strandrensning af Esbjerg Strand.

Esbjerg: Lørdag 21. september er flere end 150 lande samlet om et enkelt mål – at fjerne affald fra naturen. Arrangementet hedder World Cleanup Day og ifølge Fiskeri og Søfartsmuseets biolog, Melanie Brauckhoff, er der nok at gå i gang med - også i Esbjerg. Derfor stiller museet poser, handsker og en lille forfriskning til rådighed og håber hermed, at så mange som muligt vil være med til at gøre en aktiv indsats.

- Klimaproblemer, overforbrug og forurening er udfordringer, som vi alle står over for i hverdagen. Konsekvenserne har en synlig indflydelse på vores miljø, hvilket Fiskeri- og Søfartsmuseet nu ønsker at sætte fokus på. Vi vil aktivt forsøge at gøre en forskel og opfordrer derfor til, at vi står sammen i kampen mod havaffald. Arrangementet er åbent for enhver. Tilmelding er ikke påkrævet, lyder det fra Fiskeri- & Søfartsmuseet.

Arrangementet starter klokken 10.00 ved de fire hvide mænd, og fortsætter indtil klokken 15.00. Det er muligt at støde til i løbet af dagen, og man bestemmer selv, hvor lang tid man ønsker at bidrage.

For hver pose, man fylder med affald fra stranden, udløser man et lod i dagens konkurrence, som Fiskeri- og Søfartsmuseet sponsorerer. Desuden modtager alle deltagere en rabatkupon til et besøg på Fiskeri- og Søfartsmuseet som tak for indsatsen.

Også ved Lergravssøen kan man lørdag give en hånd med oprydningen. Her er det Netto, der fra klokken 10.00 til 15.00 inviterer lokalområdet til at hjælpe med at samle plastik og skrald. Medarbejdere fra de lokale Netto-butikker vil stå klar med affaldssække, redskaber og forfriskninger og vil derudover selvfølgelig også hjælpe med at samle skrald sammen i området.

Annonce
For hver pose man fylder med affald fra stranden, udløser man et lod i dagens konkurrence, som Fiskeri- og Søfartsmuseet sponsorerer. PR-foto

En ny plaststrategi

Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune arbejder desuden med en ny plaststrategi, som skal fremme mindre brug af plastik samt sikre langt mere genanvendelse af plast.

- Når der laves arrangementer som World Cleanup Day, hvor vi skal have fokus på opsamling af plast på vores strandområde, passer det både til vores kommende plaststrategi, men det passer også på det kommende tiltag fra KIMO (Kommunernes Internationale Miljø Organisation), hvor vi stiller både poser og affaldsspande frem på stranden. Her kan man opsamle plast på sin gåtur, skrive navn på sin pose, og være med i vores Kystlotteri om flotte præmier, siger Karen Sandrini (S), formand for Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce