Annonce
112

Havarikommission orienteret om godstogulykke – skal ulykken undersøges?

Manden, der kom til skade torsdag aften, er ansat ved DB Cargo. Det var på rangerområdet nær Carlsberg, at den 45-årige fra lokalområdet fik kvæstet sin arm. Sagen er nu overgivet til Havarikommissionen og Arbejdstilsynet. Foto: Nana Hanghøj
I disse timer arbejder Havarikommissionen på at indsamle data omkring godstogulykken torsdag aften. Det gør den, så kommissionen senere kan beslutte, om der skal iværksættes en egentlig undersøgelse af ulykken.
Annonce

Fredericia: Når der sker en ulykke på eksempelvis jernbanestrækninger eller til havs, bliver Havarikommissionen altid orienteret. Det blev de ved togulykken på Storebæltsbroen i starten af året, hvor flere mistede livet.

Det blev de også torsdag aften, da en 45-årig mand fra Fredericia-området fik kvæstet sin arm i forbindelse med arbejde på rangerområdet nord for banegården. Om det er en egentlig sag for Havarikommissionen eller Arbejdstilsynet, det er endnu ikke klarlagt.

- Vi er i gang med at indsamle data med det formål at beslutte, om der skal iværksættes en undersøgelse, lyder det fra Bo Haaning, souschef for Havarikommissionen og også chef for jernbaneenheden.

Annonce

Frist: En måned

Når Havarikommissionen skal beslutte, om den skal iværksætte en egentlig undersøgelse, skal en ulykke først placeres i en kategori ud af tre mulige. I ’skal’-kategorien ligger hændelser med dræbte eller flere sårede samt omfattende skader. Som eksempelvis ulykken på Storebæltsbroen i starten af året.

’Kan’-kategorien dækker over hændelser, hvor kommissionen kan overveje at iværksætte en undersøgelse, hvor det sikkerhedsmæssigt taler for at iværksætter en undersøgelse – og at der er ressourcer til det. Forstået på den måde, at der ikke er andre skal-opgaver. Den sidste kategori er der, hvor Havarikommissionen slet ikke skal overveje, om den skal undersøge en hændelse.

Godstogulykken på rangerområdet i Fredericia falder i den mellemste kategori.

Indenfor en måned skal Havarikommissionen træffe en beslutning om, hvorvidt den skal sætte en undersøgelse af godstogulykken i værk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce