Annonce
Esbjerg

Haveaffald dumpet i skov: - Naturen bliver brugt som affaldsplads

John Madsen er på sine gåture med sin hund i skoven ved Andrup flere gange stødt på haveaffald, der er blevet dumpet i skoven. Det ærgrer ham, at der ikke er mere respekt for naturen. Foto: Jonas Okholm Nielsen
Nogen i Andrup har smidt haveaffald i skoven. Det ærgrer beboer og udvalgsformand. Det ser grimt ud, og det koster kommunen penge.

Andrup: John Madsen er ved at være træt af det, han i løbet af den seneste måned har set flere gange på sine gåture med sin hund i skoven ved Andrup.

I løbet af de seneste måneder er det flere gange blevet efterladt haveaffald i skoven.

- Det er et problem, at vi bruger naturen som affaldsplads. Det her skal nok blive nedbrudt i naturen, men det går der jo flere år med. Og hvad bliver det næste? Elektronik? En sofa?, siger John Madsen.

Selvom det er grene, blade, græs og jord, som er smidt ud i skoven, mener han, at det er forkert.

- Det irriterer mig. Det er urimeligt, at vi har en køn skov, og den så skal behandles sådan her, siger han.

Annonce

Skraldespand i nærheden

Han mener, det er et udtryk for dovenskab, at de, der har skilt sig af med haveaffaldet, ikke har kørt det på en genbrugsstation eller brugt deres egen grønne affaldsspand.

- Der er jo hverken langt til Måde eller Tjæreborg. Og man har jo også de grønne skraldespande. Jeg kan simpelthen ikke finde en god grund til at smide sit affald her i skoven, siger han.


Det er så træls, at man ikke kan bruge genbrugspladser. Det ser som regel rigtig strengt ud. Og det koster faktisk en del kommunale kroner. Nu skal kommunen lige pludselig pålægges en udgift, fordi en eller anden ikke ville køre på genbrugspladsen. Så det ærgrer mig rigtig meget.

Søren Heide Lambertsen(V), udvalgsformand teknik- og byggeudvalg


- Hvis ens skraldespand er fyldt, kan man jo bare stille det i en pose ved siden af og så tage det på genbrugsstationen en anden dag. Det viser en ligegyldighed over for naturen, siger han.

Annonce

Oprydningen koster

Formand for Teknik- & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V), ærgrer sig over, at nogen har smidt haveaffald i skoven.

- Det er så træls, at der er nogle, der ikke kan finde ud af at bruge genbrugspladserne. Det ser som regel rigtig strengt ud, når affald bare bliver efterladt, og det koster faktisk en del kommunale kroner at sende et oprydningshold ud. Nu skal kommunen lige pludselig pålægges en udgift, fordi en eller anden ikke ville køre på genbrugspladsen. Så det ærgrer mig rigtig meget, siger han.

Kommunen skal sende mandskab ud for at fjerne det, og de penge kunne være brugt bedre, mener han.

- Der skal en, måske to derud. Det koster cirka 1000 kroner i timen. De penge betyder jo så, at vi skal nedprioritere noget andet. Vi kunne have haft en til at køre og slå græs i et par dage i stedet for, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce