Annonce
Haderslev

Havefestival-arrangører: - Fabelagtigt: Vi sendte over 600.000 til Kløften

Signe Marie Plenge, tv. og Randi Helding er mere end tilfredse med resultatet af en spontan idé, der opstod i det tidlige forår. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Hvad der begyndte som en Facebook-gruppe endte som en håndsrækning på 615.000 kroner. Under Kløften Festivalen i 2021 får havefestivalen sit eget område ved Det røde Vandtårn.

HADERSLEV: I alt 615.666 kroner står der på kontoen hos Kløften Festivalens støtteforening.

Det er resultatet af det initiativ, der opstod som en spontan idé umiddelbart efter, at statsministeren i marts lukkede landet og dermed aflyste samtlige sommerens festivaler.

- Vi havde jo bare tænkt, at der skulle være en lille havefest og så blev det en hel havefestival. Det er jo fabelagtigt, siger Signe Marie Plenge, der sammen med Randi Helding, har arbejdet sammen om det stadig voksende initiativ indtil kulminationen, lørdag den 27. juni.

Annonce

8000 festede

Den dag vurderede de to, at 8000 mennesker var i gang med en havefest af en eller anden størrelse for at støtte den aflyste festival. Over alt i byen blev der holdt fester, og tre ølvogne kørte rundt til 175 adresser.

De 615.000 kroner omfatter al form for støtte: Erhvervsliv, faste sponsorer, folk, der har doneret deres billet, holdt fest eller siddet ude i landet og købt billetter, selv om de befandt sig på Falster eller i Aarhus.

De to initiativtagere havde ikke forinden sat dem et økonomisk mål:

- Vi har ikke haft nogen ambition om at nå noget bestemt, men da det første større beløb på 58.000 kroner gik ind, snakkede vi om, at det kunne godt være, at det her ville stikke helt af, siger Signe Marie Plenge.

Havefestivalen begyndte som en Facebook-gruppe, der i løbet af kort tid fik 8000 medlemmer. Andre byer fik øje på ideen og SMUK festivalen, Pins' Mærken i Gram og Tønder Festivalen lod sig inspirere af Haderslev-folkene. SMUK- folkene i Skanderborg var de første til at ringe og spørge, om de måtte låne konceptet.


Vi havde jo bare tænkt, at der skulle være en lille havefest og så blev det en helt havefestival.

Signe Marie Plenge


Undervejs meldte musikere og  andre sig på banen og bød ind med streamede koncerter fra blandt andet en have på Parkvej ved siden af Kløften anlægget og i Starup.

Havefestivalen vender tilbage næste år. Til Kløften Festivalen 2021 har den fået sit eget område ved det røde vandtårn i Kløften:

- Det er mest attraktive område, mener Signe Plenge.

På Facebook opfordrer hun og Randi Helding folk til at indlevere alt, hvad de har produceret af vandtårne, skilte, rammer og hæklede effekter, så det kan blive en del af området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Kolding

Efter proteststorm fra forældre: Nu sættes der penge af til at gøre det bedre for unge handicappede

Annonce