Annonce
Livsstil

Haven: Beskæring af magnolie

? Hvert andet år har jeg studset min stjernemagnolie lidt, for at den ikke skal blive alt for stor. Jeg er bange for at gøre for meget. Jeg ville gerne have den klippet ind til en størrelse på ca. to meter i diameter, den er tre nu, men jeg er usikker på, hvad konsekvensen vil være.

Vil jeg slå den ihjel, så den aldrig kommer igen?

Vil den komme igen næste forår eller senere år afhængigt af, hvornår den klippes ind? hvornår skal det eventuelt optimalt gøres, eller skal jeg blot acceptere at studse den lidt hvert år, så den holder den nuværende størrelse?

Med venlig hilsen Anders Andersen

Annonce

! Hej Anders - hvis man skal tro diverse havebøger, hader træet beskæring, men det er ikke noget sted nøjere defineret hvorfor.

Jeg tror, at det handler om, at træet generelt ikke behøver beskæring, men nogle gange er det faktisk nødvendigt, og der sker ikke noget ved det. Tidspunktet er, når træet har løv, og det vil sige fra maj og hen i september.

Jo kraftigere beskæring, jo voldsommere reaktion vil træet give med lodrette vanris. Det skal man regne med, men dem kan man jo fjerne. Du kan uden at risikere noget skære 2/5 af eller mere. Jeg kender nogle, der næsten har halveret deres træ. Alternativet var at fælde det.

Skær over friske grene. Brug lang tid til at gå rundt om træet efter hvert snit og vurder det næste. Det er en god ide at gøre det over to år.

Med venlig hilsen Lars Lund

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce