Annonce
Danmark

Haven: Lav selv dine yndlingsroser.

Trin 1: Skær barken af på en gren i et stykke på cirka 10 cm.

Det er sjovt at lave sine egne roser og der findes flere metoder, hvoraf nogle er nemmere og mere succesfulde end andre. Posemetoden er en simpel metode, der ofte giver et vellykket resultat, selv når det gælder de eftertragtede engelske roser.

Egentlig er det en gammel metode, man anvendte ved formering af potteplanter med træagtige stængler som Ficus og Dracaena, men min nabo er der fra Thailand mindede mig for et par år siden om metoden. Thaier kan ikke tåle at se et bart stykke jord, og de er meget sparsommelige, så de går straks i gang med at lave nye planter.

Min nabo kender endnu ikke helt til det danske klima, så hun er rimelig ligeglade med årstiden. 1. november gik vi i gang med en lille produktion af engelske roser i haven. 28. november tjekkede jeg, om der var kallus på stænglen, og det var der. Planten fik klippet navlestrengen og flyttet ind i drivhuset og trods en benhård frost, så lykkedes projektet.

Annonce
Trin 2: Bind en pose med pottejord omkring såret og luk for oven og for neden. Foto: Grøn Kommunikation

Thaiposen

Der er flere måder at bruge posemetoden på, men lad os kalde den jeg anvendte thaimetoden. Den går ud på, at man på en udvokset rosenplante tager et skud eller en gren på en damefingers tykkelse og såre den ved at skære barken af midt på grenen i et stykke på ti centimeter. Derefter væder man noget jord eller en spagnumblanding, så jorden bliver svampeagtig, og klemmer jorden om såret. Oven på jorden binder man så en plastpose eller et plaststykke, så der lukkes omkring jorden og såret. Cirka 14 dage efter, måske tre uger, er der dannet en slags hvid voks, der kaldes kallus, og lidt senere rødder. Nu kan den nye plante med rødder klippes af moderplanten og plantes for sig selv.

Andre lignede metoder går ud på bare at lave et snit i stedet for at skære alt barken væk i en ring på ti centimeter. I snittet sættes en tændstik, så såret holdes åbent, og der pudres i såret med trækul, og så binder man ellers spagnumblandet jord og plast på som ved den forrige nævnte metode. Forskellen er altså bare, at man enten laver et snit, så der bliver et sår, eller om man helt fjerner barken i ca. ti centimeter.

Trin 3: Efter nogen tid dannes der kallus. Det er det hvide du kan se øverst over det sted, barken er fjernet. Nu går der ikke lang tid før der dannes rødder, hvor kallus starter. ( se trin 2) Jorden er her kun fjernet for at vise kallus for dig. Når du kan se rødder, kan du klippe den øverste stikling af fra moderplanten. Nu har du en ny rose. Foto: Grøn Kommunikation
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce