Annonce
Tønder

Havenisser og fuglebade: 61-årig erkender tyverier fra sommerhuse på Rømø

Om havenisserne lignede denne, må stå hen i det uvisse, men i hvert fald har en 61-årig mand erkendt en stribe tyverier - blandt andet havenisser. Arkivfoto: Hans Østergård
Har du sommerhus på Rømø, og har du mistet alt fra grillen til havenisserne, så er der måske godt nyt. Syd- og Sønderjyllands Politi har nemlig sigtet en mand for en stribe tyverier på øen.

RØMØ: En lokal 61-årig mand har erkendt, at han stod bag en række tyverier af diverse effekter fra sommerhuse på Rømø. Den 61-årige blev mandag sigtet for tyverierne, som er foregået i løbet af juni måned, forklarer politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Han er blevet sigtet for en stribe småtyverier fra sommerhusene. Der er tale om mange forskellige effekter, herunder griller, stole, lysestager, fuglebade, blomsterkummer og havenisser. I alt er der tale om cirka 10 forhold, som han har erkendt. Det meste er foregået i juni måned, oplyser han.

Den 61-årige kan nu se frem til en retssag. Jens Peter Rudbeck vurderer, at den 61-årige mand som minimum kan afvente en bøde og erstatningskrav for sine tyverier:

- Der er i hvert fald tale om en bøde. Om det måske også kan give en betinget fængselsdom vil afhænge af mandens fortid, og om de mange tilfælde samlet kan hæve omfanget til, at det bliver en betinget fængselsdom i stedet.

Annonce
Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce