Annonce
Varde

Havetraktorer druknede i mudder

Team HC Racing i kamp med mudderet. Teamet sluttede som nummer to. Foto: Dennis Stochholm

Flere havetraktorer måtte udgå under lørdagens Le Mans i Gårde. Motorerne blev overbelastet i det mudderbad, banen udviklede sig til.

Gårde: Vejret tegnede godt, og humøret var højt, da der lørdag for tredje gang var Le Mans for havetraktorer i Gårde.

Traktorerne var linet op i pit-teltene, klar til dagens ræs, og der var sat stortelt op i tilfælde af regn.

Det sidste skulle der i den grad blive brug for.

Efter halvanden kom én af de varslede regnbyger, hvilket ændrede den til lejligheden anlagte græs-/jordbane til en stor mudderbane.

Mudderet gav kørerne en kollosal udfordring - og stor underholdning for publikum.

Flere havetraktorer måtte efterfølgende udgå af mudderbadet, fordi motorerne blev presset ud over kanten af pløret.

I år var tredje gang, Gårde arrangerede Le Mans.

Cirka 300 publikummer var mødt op, helt fra Nordjylland og Sjælland, for at opleve de 11 traktorer på banen.

Lokale Team Høstrup fra Sig kæmpede sig til en flot 3. plads.

Annonce
Team Eagle i mudderbad under Gårde Havetraktor Le Mans. Foto: Dennis Stochholm
Tre af de deltagende teams fra lokalområdet: Team Høstrup Racing fra Sig, der blev nummer tre, på den grå traktor. I midten i blåt Team Lamborghini fra Gårde, og ligeledes fra Gårde den røde traktor fra Team Tistrup Motorsport. I baggrunden ses de mange publikummer. Foto: Dennis Stochholm.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

112

Tæsk på toilettet: Gerningsmanden stak af

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];