Annonce
Haderslev

Havluft og loppefund erstattede strandtur og vaffelis

Hanne Warncke Andersen hjalp Lone Fredensborg med at teste et armbånd, som måske skulle tilfalde Lones datter. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
En af sommerens traditioner, loppemarkedet ved Hejsager Strandgrill, blev afviklet i nogenlunde tørvejr, og mens nogle fik ryddet op, fik andre fyldt op.

HEJSAGER: En tavle, en gryde, noget retro-tapet og et skærebræt var nogle af de gode køb Charlotte Oggesen scorede, da hun søndag formiddag besøgte loppemarkedet ved Hejsager Strand. Dagen forinden havde hun været i gang på Vorbasse Marked.

- Jeg har altid godt kunne lide at gå på loppemarked, og for tre år siden oprettede jeg en Instagramprofil, hvor jeg sælger nogle af mine fund, og så blev det lidt mere alvorligt.

De fleste af dagens fund var dog til hende selv.

- Jeg synes, jeg er blevet bedre til at komme af med de ting, jeg finder, men nogle gange er det lidt svært, indrømmede Charlotte.

Hun tøvede ikke et sekund, da avisens udsendte spurgte til hendes bedste loppefund nogensinde.

- Mit bedste køb nogensinde, det var nogle små æggebægre, som jeg købte for 10 kroner og solgte for 900 kroner. Jeg holdt auktion over dem på Instagram. Jo, det var et rigtig godt køb, men det har jeg ikke prøvet siden, forklarede Charlotte.

Annonce
Mit bedste køb nogensinde, det var nogle små æggebægre, som jeg købte for 10 kroner og solgte for 900 kroner. Jeg holdt auktion over dem på Instagram.

Charlotte Oggesen

Fugle af træ

Hun var ikke den eneste gæst på strandloppemarkedet, som havde været på Vorebasse Marked. Anne Seeberg Christiansen havde dagen forinden fået sin mand John Christiansen med til Vorbasse, som parret havde gennemtrevlet efter en nøje plan udarbejdet af Anne.

Det havde blandt andet resulteret i en hane af træ, som han ganske vist ikke helt vidste, hvad han skulle stille op med. I Hejsager havde han han købt en lille fugl, også af træ, samt et æltefad og en Coke Cola bakke til datteren (sagde han).

Men John og Anne var ikke ene om at være på udkig efter ting til datteren. Lone Fredensborg havde taget turen fra Fjelstrup for måske at gøre et godt køb. En af de ting hun var efter var smykker til sin datter, derfor stoppede hun op ved Hanne Warncke Andersens bod, hvor markante smykker lå og fristede.

- Jeg holder meget af at gå på loppemarked, og nu hvor vi alligevel skulle ind til Haderslev og handle, kunne vi jo lige så godt køre herned og se, om vi kunne blive heldige, smilede Lone Fredensborg, inden Hanne Warncke Andersen med kyndig hånd hjalp hende til at prøve et armbånd.

Kun det nødvendige

Hanne Warncke Andersen var i modsætning til Charlotte, Lone, Anne og John kun interesseret i at komme af med ting. - Jeg flyttede inde fra byen for et par år siden. Her havde min afdøde mand og jeg boet i et stort hus i 50 år. I 2016 solgte jeg huset i byen og flyttede i sommerhuset, som er en helårsbolig, og her er der slet ikke plads til alle de ting, derfor har jeg de sidste par år solgt mange ting, og dette er noget af det sidste, forklarede Hanne Warncke Andersen. Den 80-årige ranke kvinde, der stadig arbejder som demonstratrice for Nivea ,efterlod ingen tvivl, hun kunne ikke fristes af andres "lopper": - Nej, jeg skal bare have plads og kun have de ting jeg har brug for. Jeg har heller ikke så meget tid, fordi jeg har fået en ven i Horsens, lød det fra demonstratricen, inden hun vendte sin opmærksomhed mod potentielle kunder.
"Loppe-entusiaterne", Anne Seeberg Christiansen, John Christiansen og Charlotte Oggesen fik lejlighed til at sammenligne dagens loppefund. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce