x
Annonce
Aabenraa

Havn på fuld kraft: Sømænd må dog blive på skibene

På havnen i Aabenraa er der fortsat gang i losning og lastning af skibene. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Der er fortsat fuld gang i aktiviteterne på Aabenraa Havn. De udenlandske sømænd må dog ikke gå i land i Aabenraa.

Aabenraa: Der er stadig gang i losning og lastning af skibe på Aabenraa Havn, men det er ikke alt, der er helt, som det plejer.

- Vi har fokus på skibenes besætninger. De må gå i land og fortøje skibet, men de må ikke gå op i byen, har vi fået besked om, forklarer havnedirektør Henrik Thykjær.

- Det er der nu heller ikke stor risiko for, at de gør. De er nemlig mindst lige så bange for at blive smittet af os med coronavirus, som vi er for at blive smittet af dem. På skibene lever de jo i deres eget lille, lukkede samfund, tilføjer han.

Annonce

1,5 millioner tons

  • Aabenraa Havn er den 20. største erhvervshavn i Danmark.
  • Hvert år går der godt og vel 1,5 millioner tons gods over havnens kajer.

Næsten fuld kraft

På Aabenraa Havn er det i høj grad råstoffer til bygge- og anlæg og foder til landbruget, der ryger over kajen, og det er heldigt. Det er nemlig brancher, der ikke umiddelbart er berørt særlig meget af coronakrisen.

- Vi kører næsten på fuld kraft i øjeblikket, men krisen kan selvfølgelig komme til at ramme os på et senere tidspunkt, siger Henrik Thykjær.

- Vi tager vores forholdsregler - for eksempel sidder vores folk ikke længere og spiser frokost sammen, tilføjer han.

De danske havne har aftalt at hjælpe hinanden, hvis medarbejderne skulle blive smittet med coronavirus.

- Vi har lavet en fælles pulje, så vi kan låne medarbejdere hos hinanden, hvis nogle af dem skulle blive syge. De danske havne er jo det, man kalder kritisk infrastruktur, og de skulle gerne blive ved med at fungere, understreger Henrik Thykjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce