Annonce
Aabenraa

Havnefestival overgår alle forventninger: Vi kan ikke få armene ned

Cirka 7000 store og små besøgte Aabenraa Havne- og Skaldyrsfestival. Det var en del flere, end arrangørerne havde håbet på. Foto: Timo Battefeld
Weekendens havne- og skaldyrsfestival trak langt flere besøgende til, end arrangørerne havde håbet på. Eventkoordinator håber på kommunens støtte igen til næste år.
Annonce

Aabenraa: Dorthe Hilbig var en glad kvinde mandag.

Som eventmanager i Aabenraas handelstandsforening, Shop i City, var hun med til at gennemføre weekendens havne- og skaldyrsfestival på Gammelhavn. Det gik over al forventning.

- Vi er så glade, at vi næsten ikke kan få armene ned. Vi har haft et besøgstal, som langt overstiger vores forventninger, siger Dorthe Hilbig.

Hun havde på forhånd gerne solgt den for mellem 4000 og 5000 besøgende i løbet af de tre dage.

- Det havde gjort mig ovenud glad. Men det ser ud til, at vi er kommet op på cirka 7000, så det er jo markant over, siger Dorthe Hilbig, som dog ikke har opgjort det præcise besøgstal endnu.

Havnefestival

Aabenraa Havne- og skaldyrsfestival foregik på Gammelhavn fra fredag den 13. til søndag den 15. september.

Dagene bød blandt andet på restaurantområde med fokus på havets dyr, loungeområde, live-musik, gratis vandaktiviteter som vandski eller havkajag og børnehavn med blandt andet hoppeborg, waterballs og levende fisk.

Annonce

Lørdag var vild

Det var særligt lørdagen, som trak den største del af læsset med over 5000 besøgende.

- Det var faktisk helt vildt. Det var også vores lange dag, hvor vi havde åbnet fra 11 til 22, og det var også der, børneområdet åbnede. Vi må heller ikke glemme, at vi var heldige med vejret. Fredag talte vi os frem til, at der var cirka 1000 besøgende, og søndag, hvor vejret var dårligt, tror jeg, der var mellem 500 og 600 besøgende, siger Dorthe Hilbig.

Alle personer over tre år måtte betale 25 kroner for at komme ind på festivallen, noget som ifølge arrangørerne var afgørende for, at det økonomisk kunne hænge sammen.

- Det blev supergodt modtaget. Selvfølgelig var der nogen, der ikke syntes, det var ok, men de fleste havde fuld forståelse for, at vi var nødt til at tage entré. Nogle forældre blev endda positivt overrasket over, at de ikke skulle betale yderligere for at komme ind i børneområdet, siger Dorthe Hilbig.

Annonce

Bydende nødvendigt

Hun er blevet bekræftet i, at det godt kan betale sig at slå den slags stort op.

- Det er faktisk hammervigtigt. Selvfølgelig er der også nogle ting, der kunne være bedre, men taget i betragtning af, at det her var vores første gang, så er det godt nok gået smertefrit. Der er nogle små detaljer, og det tager vi med, når vi evaluerer, siger hun.

Eventmanageren håber allerede på, at de kan gentage succesen til næste år.

- Men det kommer helt an på, om kommunen vil støtte os igen (i år støttede Aabenraa Kommune med 150.000 kroner, red.), for det er bydende nødvendigt. Det samme er en underskudsgaranti på grund af vejret, for hvis det står ned i stænger, får vi jo ikke den entréindtægt, vi har brug for, siger Dorthe Hilbig.

Hvorom alting er, synes hun, holdet bag festivallen har bevist sit værd.

- Det håber jeg selvfølgelig også, politikerne synes, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce