Annonce
Esbjerg

Havneformand afviser kendskab til overraskende Dokken-kontrakt

Ifølge Bjarne Pedersen, manden bag Dokken, har han forhandlet og indgået den famøse lejekontrakt med den overstregede passus med havnens bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen, men det afviser Enevoldsen (billedet). Arkivfoto: Chresten Bergh
Formanden for Esbjerg Havn, Flemming Enevoldsen, afviser kendskab til overstregning i havnens kontrakt med direktør Bjarne Pedersen. Den påstand bestrides af manden bag Dokken-projektet.

Esbjerg: Overraskelsen var ligeså stor hos mangeårig bestyrelsesformand for Esbjerg Havn, Flemming Enevoldsen, da han i sidste uge blev gjort bekendt med, at en vigtig passus i havnens lejekontrakt med direktør Bjarne Pedersen, manden bag Dokken-projektet, er fjernet.

- Det var en kæmpe overraskelse. Nu har jeg i gud ved hvor mange år gået sammen med Ole (tidligere havnedirektør Ole Ingrisch, red.) og sagt, at vi ikke skal have boliger på Dokken, og det var min opfattelse, at vi var sikret på to måder. Dels med den indgåede lejekontrakt, dels i kraft af den gældende lokalplan, der ikke tillader boliger. Der er ingen tvivl om, at jeg og resten af bestyrelsen har været inde over hovedprincipperne i så stor en lejekontrakt med den varighed, den har, men vi har på intet tidspunkt fået forelagt væsentlige forandringer i kontrakten såsom fjernelse af den omtalte passus, siger Flemming Enevoldsen. Han lægger ikke skjul på, at han ikke er begejstret:

- Jeg havde meget gerne set, at de sætninger i standardbetingelserne ikke var blevet streget, men i lejekontrakten står dog også, at ”bebyggelsen ikke må medføre væsentlige gener for havnerelaterede virksomheder på Esbjerg Havn, siger han.

Ifølge direktør Bjarne Pedersen blev dele af lejekontrakten fjernet, fordi det var et krav fra Pedersen Gruppen, at man på et tidspunkt i løbet af de 100 år, lejekontrakten gælder, ville have mulighed for at bygge boliger på Dokken, hvis plangrundlaget skulle ændres. Og det accepterede havnen.

Annonce

Modsiger havneformand

Hvorfor har du ikke lagt den dokumentation frem for lang tid siden, Bjarne Pedersen?

- Det mener jeg også, at jeg har påtalt utallige gange de seneste fem-ti år.

Havnens bestyrelsesformand, Flemming Enevoldsen, siger, at han intet aner om, at den passus i kontrakten er streget over?

- Jeg kan bare sige, at lejeaftalen er indgået og forhandlet på plads mellem Flemming Enevoldsen på den ene side og mig og vores advokat på den anden i forhold til spørgsmålet om boliger, havneleje og kontraktens længde.

Men Flemming Enevoldsen siger, at den overstregede passus i kontrakten, kommer som en overraskelse for ham?

- Det kan så undre mig. Men lige nu ser jeg sådan på det, at det er befriende, at der er nogle mennesker, som er gået i gang med at undersøge, hvad der blev besluttet i sin tid, da man tog området ud af havnen og planmæssigt lagde det ind under Esbjerg bymidte, herunder også ser på de kontraktmæssige forhold med Esbjerg Havn.

Ole Ingrisch gætter på, at den overstregede passus kan skyldes, at det dermed ville være nemmere for dig af skaffe finansiering?

- Det gætteri må stå for hans egen regning.

JydskeVestkysten har forelagt Flemming Enevoldsen de påstande om hans kendskab til kontraktændringen, som Bjarne Pedersen kommer med.

Flemming Enevoldsen siger:

- Hvis jeg reelt havde siddet og detail-forhandlet ordlyden med Pedersen Gruppen, så ville jeg naturligvis have med-underskrevet kontrakten og skrevet under på rettelsen. Og det er ikke tilfældet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce