Annonce
Esbjerg

Havneformand afviser kendskab til overraskende Dokken-kontrakt

Ifølge Bjarne Pedersen, manden bag Dokken, har han forhandlet og indgået den famøse lejekontrakt med den overstregede passus med havnens bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen, men det afviser Enevoldsen (billedet). Arkivfoto: Chresten Bergh
Formanden for Esbjerg Havn, Flemming Enevoldsen, afviser kendskab til overstregning i havnens kontrakt med direktør Bjarne Pedersen. Den påstand bestrides af manden bag Dokken-projektet.

Esbjerg: Overraskelsen var ligeså stor hos mangeårig bestyrelsesformand for Esbjerg Havn, Flemming Enevoldsen, da han i sidste uge blev gjort bekendt med, at en vigtig passus i havnens lejekontrakt med direktør Bjarne Pedersen, manden bag Dokken-projektet, er fjernet.

- Det var en kæmpe overraskelse. Nu har jeg i gud ved hvor mange år gået sammen med Ole (tidligere havnedirektør Ole Ingrisch, red.) og sagt, at vi ikke skal have boliger på Dokken, og det var min opfattelse, at vi var sikret på to måder. Dels med den indgåede lejekontrakt, dels i kraft af den gældende lokalplan, der ikke tillader boliger. Der er ingen tvivl om, at jeg og resten af bestyrelsen har været inde over hovedprincipperne i så stor en lejekontrakt med den varighed, den har, men vi har på intet tidspunkt fået forelagt væsentlige forandringer i kontrakten såsom fjernelse af den omtalte passus, siger Flemming Enevoldsen. Han lægger ikke skjul på, at han ikke er begejstret:

- Jeg havde meget gerne set, at de sætninger i standardbetingelserne ikke var blevet streget, men i lejekontrakten står dog også, at ”bebyggelsen ikke må medføre væsentlige gener for havnerelaterede virksomheder på Esbjerg Havn, siger han.

Ifølge direktør Bjarne Pedersen blev dele af lejekontrakten fjernet, fordi det var et krav fra Pedersen Gruppen, at man på et tidspunkt i løbet af de 100 år, lejekontrakten gælder, ville have mulighed for at bygge boliger på Dokken, hvis plangrundlaget skulle ændres. Og det accepterede havnen.

Annonce

Modsiger havneformand

Hvorfor har du ikke lagt den dokumentation frem for lang tid siden, Bjarne Pedersen?

- Det mener jeg også, at jeg har påtalt utallige gange de seneste fem-ti år.

Havnens bestyrelsesformand, Flemming Enevoldsen, siger, at han intet aner om, at den passus i kontrakten er streget over?

- Jeg kan bare sige, at lejeaftalen er indgået og forhandlet på plads mellem Flemming Enevoldsen på den ene side og mig og vores advokat på den anden i forhold til spørgsmålet om boliger, havneleje og kontraktens længde.

Men Flemming Enevoldsen siger, at den overstregede passus i kontrakten, kommer som en overraskelse for ham?

- Det kan så undre mig. Men lige nu ser jeg sådan på det, at det er befriende, at der er nogle mennesker, som er gået i gang med at undersøge, hvad der blev besluttet i sin tid, da man tog området ud af havnen og planmæssigt lagde det ind under Esbjerg bymidte, herunder også ser på de kontraktmæssige forhold med Esbjerg Havn.

Ole Ingrisch gætter på, at den overstregede passus kan skyldes, at det dermed ville være nemmere for dig af skaffe finansiering?

- Det gætteri må stå for hans egen regning.

JydskeVestkysten har forelagt Flemming Enevoldsen de påstande om hans kendskab til kontraktændringen, som Bjarne Pedersen kommer med.

Flemming Enevoldsen siger:

- Hvis jeg reelt havde siddet og detail-forhandlet ordlyden med Pedersen Gruppen, så ville jeg naturligvis have med-underskrevet kontrakten og skrevet under på rettelsen. Og det er ikke tilfældet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce