Annonce
Esbjerg

Havnekiosken på Fanø lukker: Ny ejer på vej til december

Thomas Element er klar til nye udfordringer. Derfor lukkede han onsdag Havnekiosken, der bliver overtaget 1. december af en endnu ukendt ejer. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Thomas Element, der driver Havnekiosken på Fanø, lukkede dørene for sidste gang onsdag. Nu ser ham frem til nye eventyr, der venter lige rundt om hjørnet.

Fanø: Havnekiosken på Fanø drejede onsdagen nøglen om, efter at Thomas Element har drevet butikken i tre år.

I 2016 blev Havnekiosken og ejendommen sat til salg, men Thomas Elements økonomi gjorde det ikke muligt at købe ejendommen. Derfor henvendte han sig til sin barndomsven fra Sjælland, der ejer Bona Ejendomme ApS. Kammeraten købte ejendommen, som Thomas Element lejede sig ind hos. De seneste tre år har han altså drevet Havnekiosken, men det kapitel sluttede onsdag den 13. november.

I foråret besluttede Thomas Element nemlig, at han ville prøve noget andet. Derfor satte kammeraten ejendommen til salg, og den blev allerede solgt til kioskens næste generation i slutningen af oktober.

Fremtiden har allerede nye græsgange at byde på, men Thomas Element ønsker endnu ikke at fortælle, hvad der er i vente.

- Kiosken har klaret sig rigtig godt med overskud hvert år, men jeg fik en mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til, forklarer han.

Annonce
Kiosken har klaret sig rigtig godt med overskud hvert år, men jeg fik en mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til.

Thomas Element

Kioskens historie

Inden Thomas Element og Bona Ejendomme overtog havnekiosken, har kioskens velbefindende efterhånden været i flere forskellige ejers hænder. Siden 2007 har der været tre ejere, hvoraf de to er inden for de sidste fire år.

I 2007 købte Kaja Liboriussen kiosken, som hun solgte til Martin og Lotte Nykjær Due fra Svendborg i 2015. Inden da havde kiosken været til salg i tre år. Martin og Lotte Nykjær Due satte dog kiosken til salg allerede i januar 2016, da de ikke kunne få økonomien til at løbe rundt i vintermånederne. På det tidspunkt greb Thomas Element kiosken, der nu skifter ejer igen.

Den nye og endnu ukendte ejer overtager ejendommen den 1. december. Hvad, der skal ske med kiosken, vides endnu ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce