Annonce
Sønderborg

Havnen indvies med folkefest

Byens Havn er klar til indvielse, det sker 28. juni. PR-foto

Sønderborg: Det er mere end 10 år siden, at arkitekt Frank Gehry fremlagde sin masterplan for Byens Havn, og nu er planen endelig blevet til virkelighed. Derfor indvies Byens Havn 28. juni, og det bliver med masser af festivitas.

Komiker Thomas Warberg er konferencier, og hans skal præsentere et program med blandt andet akrobatik med svenske Cirkus Cikör, Kim Larsen hyldest med Anders Munch og Broderskabet, koncerter samt samtaler med arkitekterne bag nogle af havnens bygninger.

- Det har været fantastisk at følge udviklingen på havnen de sidste ti år. Især de seneste år har der været en enorm ændring af områdets udtryk. Det er blevet en helt ny flot og funktionel bydel, som har sat et markant præg på nærområdet og hele centrum, lyder det fra borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

På indvielsesdagen vil man også kunne få en rundvisning i Multikulturhuset, komme til fernisering på udstillingen Klima og Menneske i Xbunkeren, opleve lydkunst i parkeringshuset og meget mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce