Annonce
Sønderborg

Havnens Dag på Sønderborg Lystbådehavn

For børnene bliver der på Havnens Dag mulighed for at prøve de små stabile børnekajakker. PR-foto

Sønderborg: Lørdag 25. Maj kl. 10-16 inviterer Sønderborg Yacht-Club (SYC) og Sønderborg Sejl- og Motorbådsklub (SSM) for tredje gang alle interesserede til Havnens Dag på Sønderborg Lystbådehavn.

- Arrangementet har til formål at vise nogle af de muligheder, vi har for fritidsaktiviteter i og omkring vandet her i Sønderborg, lyder det fra arrangørerne.

Sønderborg Yacht-Club’ sejlerskole stiller to J80 sejlbåde til rådighed, og vil i løbet af dagen afholde små korte kapsejladser hvor alle kan prøve hvad sejlsport er. gangen. For børnene er der mulighed for at prøve de små stabile børnekajakker. Som noget nyt er der mulighed for at deltage i et mini-America's Cup ud for Strandpromenaden. Bådene der sejles i, er mini 12’ere, som er en meget stabil to personers sejlbåd. Der vil være åben båd, hvor man kan komme ned og se indretningen i en motorbåd og en sejlbåd. Og Sønderborg Yacht-Club holder samme dag "Sønderjysk Open" for ungdomsjoller som foregår lige uden for havne. Der bliver grillet pølser og man kan købe kaffe med kage på terrassen med udsigt over havnen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce