Annonce
Kolding

Havnens ledelse bliver ved roret trods nederlag

Asger Christensen løber ikke af posten, selvom han som bestyrelsesformand har lidt et kæmpe nederlag med byrådets afvisning af havnens masterplan. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Nu gælder det om at give havnevirksomhederne den bedste service og hjælp, så de ikke mister penge som følge af byrådets beslutning om, at de skal flytte væk, siger havneformand.

Kolding: Hverken direktøren eller bestyrelsesformanden for Kolding Havn overvejer at forlade deres poster, selvom et stort flertal i Kolding Byråd netop har fejet havnebestyrelsens store udviklingsplan - den såkaldte masterplan - fuldstændigt af bordet og besluttet, at havnen nu skal lukkes og udvikles til boligområde.

Det oplyser såvel direktør Anders Vangsbjerg Sørensen som bestyrelsesformand Asger Christensen, som også er byrådsmedlem for Venstre.

- Jeg synes, at byrådsflertallets beslutning er brandærgerlig. Jeg mener personligt, at man sagtens kunne have haft en dobbeltstrategi med plads til både erhvervshavn og boligområde, og jeg er sikker på, at håndteringen af varer og gods hen over kajerne vil udvikle sig sådan, at der om 10 år slet ikke eksisterer et miljøproblem ved, at virksomheder og boliger ligger side om side.

- Men nu er beslutningen truffet, og så vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt, for at virksomhederne kan få deres investeringer på havnen hjem, så de ikke mister penge på, at havnen skal lukke, siger Asger Christensen.

Jeg er sikker på, at håndteringen af varer og gods hen over kajerne vil udvikle sig sådan, at der om 10 år slet ikke eksisterer et miljøproblem.

Asger Christensen (V), formand for Kolding Havn

Sidste mand

Anders Vangsbjerg Sørensen bliver også på sin post indtil videre, selvom "det er et noget anderledes job nu, end det jeg havde tænkt, da jeg kom til Kolding", siger han. Anders Vangsbjerg blev direktør for Kolding Havn i marts 2016.

- Jeg bliver på Kolding Havn, så længe det giver mening for havnebestyrelsen og mig selv. I hvert fald de næste tre-fem år.

- Jobbet har naturligvis skiftet karakter og fremadrettet handler det om at afvikle havnen på en fornuftig og kundevenlig måde, samtidig med at Kolding Havn skal fastholde fleksibiliteten og det høje serviceniveau, som netop har gjort Kolding Havn til den dynamiske og velfungerende havn, den er i dag, siger Anders Vangsbjerg Sørensen.

Han tilføjer, at "i forhold til fastholdelse og motivation af mine mange kollegaer på havnen, venter der en spændende og nødvendig ledelsesmæssig opgave".

Kolding Byråds beslutning om at afvikle erhvervshavnen betyder, at 17 havnevirksomheder og deres omkring 200 ansatte skal finde nye adresser i takt med, at deres lejemål på erhvervshavnen udløber hen over de næste 25 år.

Erhvervshavnens arealer er fordelt på 202 jordlodder, som hver især er udlejet til virksomhederne på lejekontrakter af forskellig længde.

Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Anklager om flerårig dom i sagen om illegal cigaretfabrik: - Det viser, hvor alvorligt sådan noget her faktisk er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce