Annonce
Kolding

Havnens skibsmæglere skyder valgkampen ind: Over 200 borgere ventes til valgmøde med nye borgmesterkandidater

Ifølge den store havneaftale skal det inddæmmede indspulingsbassin "Alaska" for enden af sydkajen samt en stribe arealer på sydkajen langs Trindsholmsgade og åen inddrages til byudvikling i fremtiden. På vælgermødet den 29. september bliver de fire inviterede borgmesterkandidater med garanti spurgt, om de vil ændre den aftale. Foto: Kolding Kommune

Kolding: De nuværende medlemmer af Kolding Byråd, som genopstiller til valget 16. november, er sat udenfor døren, når havnens skibsmæglere og havneselskaber skyder valgkampen i gang med et stort vælgermøde den 29. september.

Som paneldeltagere har havnens virksomheder nemlig udelukkende inviteret fire borgmesterkandidater, som ikke har plads i det nuværende byråd - og som derfor ikke har nogen direkte aktier i den meget udskældte aftale mellem Kolding Byråd og Kolding Erhvervshavns bestyrelse om byudvikling på dele af den kommunalt ejede erhvervshavns arealer.

Aftalen blev godkendt i Kolding Byråd i november sidste år efter et to år langt, uskønt zig-zag-forløb, som startede med, at byrådet ville nedlægge erhvervshavnen helt, hvorefter partierne et efter et sprang fra aftalen og endte at godkende en ny, som inddrager en stribe jord langs  Trindholmsgade på sydkajen og det inddæmmede slambassin Alaska til byudvikling.

Annonce

De fire paneldeltagere er Venstres Eva Kjer Hansen, SF's Villy Søvndal, Socialdemokratiets Birgitte Munk Grunnet og Konservative Knud Erik Langhoff, og de har alle sagt ja tak til invitationen til det offentlige møde, der sandsynligvis bliver holdt i et pakhus på Nordterminalen med start klokken 17.  Arrangørerne håber på, at omkring 200 dukker op.

Beslutningen

  • Fra ejerstrategien, der blev vedtaget af et stort flertal i Kolding Byråd i november 2020 sammen med en samarbejdsaftale med Kolding Erhvervshavn:
  • "Det er Kolding Kommunes hensigt, at erhvervshavn, by og fjord skal bindes sammen i en udvikling af havneområdet.
  • Dele af havneområdet skal udvikles med boliger, erhverv, kultur og rekreative områder, hvorved der bliver mere by og grønnere erhvervshavn.
  • Kolding Havn indgår i konstruktiv dialog med Kolding Kommune og øvrige interessenter om realisering af Byrådets vision for udvikling af havneområdet".
  • I beslutningen indgik en aftale om de arealer langs Trindholmsgade på sydkajen, der fremover kan inddrages til byudvikling.
  • Kun EL stemte imod.
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Kolding For abonnenter

Ejer af ødelagt strandeng: - Vi vidste ikke, vi gjorde noget forkert

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Kolding

Koldings brandstationer mangler brandfolk: - Man behøver ikke være noget ekstraordinært for at blive brandmand

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce