Annonce
Kolding

Virksomhederne på havnen er fortsat bekymrede for fremtiden i gul zone

Kortet viser, hvad der ifølge havneaftalen skal ske på havnen. Grønt bliver til byområde. Rød zone fortsætter som erhvervshavn og i det gule område skal kommune, havnen og virksomheder indgå i dialog, når der skal indgås nye lejeaftaler. Det er dog havnebestyrelsen, der i sidste ende bestemmer, hvad der skal ske i det gule område. Kort: Lifa/Kolding Havn
Selv om havnens bestyrelse har lagt hovedet på blokken, så er talsmanden for de 12 havnevirksomheder efter et møde fredag fortsat usikker på, om der skal være erhvervshavn i den gule zone i fremtiden.

Kolding: Det grønne område bliver til by. Det røde fortsætter som erhvervshavn. Det er fortsat det gule område, der skaber panderynker hos havnens virksomheder, efter at de fredag var til møde med havnens bestyrelse og repræsentanter fra kommunen.

I den første aftale mellem havnen og byrådet blev den gule zone udlagt som "interesseområde", hvor havnen og kommunen skulle indgå en dialog om fremtidige lejekontrakter.

Fredag var første gang, at havnens bestyrelse og havnens virksomheder var til møde om aftalen, som et stort flertal af byrådet har godkendt, og som også havnebestyrelsen har nikket ja til med enkelte kommentarer.

Annonce

Tirsdag skal økonomiudvalget behandle aftalen inklusiv de nye bemærkninger, og derefter kan aftalen sendes videre til byrådsmødet tirsdag aften.

- Vi har ikke set andet end det, som ligger på kommunens hjemmeside, og vores bekymring går fortsat på, hvad der skal ske med det gule område. Skal der være havn? Eller skal der være by på den lidt længere bane? Havnens bestyrelse siger, at der skal være havn. De har lagt hovedet på blokken, siger Michael Frihagen, der er direktør hos H. Daugaard og talsmand for de 12 virksomheder på havnen.


Man siger godt nok, at den suveræne bestemmelse ligger hos havnens bestyrelse. Så er vores konklusion, at du lige så godt kan droppe det gule område. Det skaber kun utryghed.

Michael Frihagen, talsmand for 12 virksomheder på havnen


Men trods forsikringen fra bestyrelsen på mødet fredag, så er havnevirksomhederne fortsat utrygge, og talsmanden slår fortsat til lyd for, at hele processen med havnen bliver en "ommer", og at det nye byråd tager stilling til, hvad der skal ske.

Skaber utryghed

Ifølge talsmanden blev der på mødet fredag præsenteret ideer om et dialogforum, hvor havnen, kommunen og virksomhederne har plads, og forummet kan komme med indspark, når havnebestyrelsen indgår aftaler om forlængelse af arealer i det gule område.

- Man siger godt nok, at den suveræne bestemmelse ligger hos havnens bestyrelse. Så er vores konklusion, at du lige så godt kan droppe det gule område. Det skaber kun utryghed. Og det gør det fortsat, siger Michael Frihagen.

Formanden for Kolding Havn, byrådspolitiker Tobias Jørgensen (V) er dog sikker på, at Michael Frihagen ikke har grund til at være bekymret.

- Rød og gul zone er erhvervshavn. Grøn bliver i fremtiden til byudvikling, når der er lavet en lokalplan, siger Tobias Jørgensen.

Talsmanden for de 12 virksomheder, Michael Frihagen, er fortsat utryg ved den gule zone. Hvad tænker du om det?

- Hvis jeg var Frihagen, og du samtidig kigger på historikken i det her forløb, så kan jeg godt forstå, at han er utryg. Sådan vil det være, indtil han ser aftalen. Men lige nu er aftalen altså fortrolig. Så det eneste de kan få, det er mit ord, siger Tobias Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce