Annonce
Sønderborg

Havneudvikling: "Forny Sundgade" har fået ny formand

Sundgade - lige over for Sønder Havnegade - har en ny udviklingsplan i sigte. Beboerne ser gerne, at det gamle fiskerierhverv er omdrejningspunkt for projektet. Foto: Henrik Rath
Arbejdet med at byudvikle Sundgade-området er stadig i gang. Forleden var der generalforsamling i foreningen Forny Sundgade, der også har fået ny formand.
Annonce

Sønderborg:  Corona slog processen lidt i stykker, men arbejdet med at udvikle den sidste del af den bynære havn i Sønderborg omkring Sundgade er stadig i gang.

Foreningen Forny Sundgade har netop haft generalforsamling på Sundhalle, hvor det både blev til ny formand og en snak om ideer til udviklingen. Foreningen blev skabt for et års tid siden. Det var i forbindelse med, at kommunen tilbagekøbte området til et opgivet boligprojekt for cirka seks mio. kroner.

- Vi har levet med en brandtomt og ufærdigt byggeri i mange år og er nu bare glade for, at vi kan komme videre. Jeg synes, at der fra politisk side er lagt op til et eftertænksomt projekt, siger Gudrun Kromand, som er nyvalgt formand for foreningen og har været bosat i området i 40 år.

Annonce

Lidt sprælsk

Da sagen blev politisk behandlet første gang tilbage i februar lød meldingen fra teknik- og miljøudvalgets formand, Aase Nyegaad (Fælleslisten):

"Det bliver spændende at følge, hvilke ideer der dukker op, når vi snart inviterer til borgermøde. Jeg håber, vi får et pænt område, som der også godt må være lidt spræl i".

Hun blev suppleret af udvalgsmedlem Tage Petersen (V):

"Borgerinddragelsen skal være med til at sætte rammerne for arkitektkonkurrencen, og forhåbentlig ender det med, at vi får et spændende havneområde med boliger og aktiviteter, der passer ind i miljøet og omgivelserne".

Da corona bremsede et borgermøde er arbejdet fortsat med et kommissorium, hvor man ville fortsætte udviklingsprocessen digitalt. Nu er samfundet dog heldigvis ved at åbne mere op.

Annonce

Bære præg af fiskeri

- Vi vil gerne have et område, der adskiller sig. Selvfølgelig betyder det også flere boliger for at give økonomi, men ellers har her jo været masser af fiskeri, der kan være områdets særkende. Vi vil også gerne have noget udeservering og måske mere fiskehandel, tilføjer Gudrun Kromand, som er spændt på den videre dialog med både forvaltning og politikere omkring lokalplanen.

Torsdag 25. juni opsættes i øvrigt den sidste af syv skulpturer under navnet "Spejlinger". Denne på Sundgade og lavet af kunstner Vivi Linnemann. Skulpturerne er finansieret af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce