Annonce
Kolding

Havnevirksomheder til Kolding Byråd: Her er vores forslag til havnens fremtid

- Vi er konstruktive og åbne for dialog, lover Michael Frihagen, som er talsmand for havnens 12 virksomheder, der kæmper for at kunne fortsætte deres aktiviteter på Kolding Havn. Arkivfoto: Søren Gylling
12 virksomheder på Kolding Havn henvender sig nu igen direkte til Kolding Byråd med et åbent brev. Denne gang med et mere detaljeret forslag til en løsning til  havnearealernes fremtid. Byrådets ønsker om, at der også skal være plads til boliger på havnemolerne, er fortsat ikke indfriet.

Kolding: Mens bestyrelsen for Kolding Erhvervshavn knokler bag lukkede døre for at løse den gordiske knude om havnearealernes fremtid, så både havnens virksomheder og havne-arealernes ejere kommes i møde, så har de 12  virksomheder på Kolding Havn igen henvendt sig til politikerne i Kolding Byråd med et åbent brev. Denne gang med deres bud på "en samlet holdbar løsning", som deres rådgiver og kommunikationskonsulent Michael Kristiansen formulerer det.

I brevet dateret 1. juli skriver de 12 virksomheder, at de henvender sig i forlængelse af JydskeVestkystens omtale af den meningsmåling om havnens fremtid, som virksomhederne har fået lavet. Målingen har borgmester Jørn Pedersen (V) kritiseret for at være uaktuel, fordi den stiller spørgsmål, som baserer sig på det synspunkt, at erhvervshavnen enten helt skal afvikles og erstattes af ny by med boliger eller det modsatte. Og det er ikke tilfældet, idet havnens ejere - Kolding Byråd - som bekendt ønsker en både- og løsning med plads til begge dele. Kom nu op ad skyttegraven, lød borgmesterens opfordring i JydskeVestkysten.

"Borgmesterens udtalelser må stå for hans egen regning, vi forsøger faktisk konstruktivt at finde en løsning til alles bedste", skriver de 12 virksomheder i deres brev, hvor de atter påpeger, at "planloven ikke kan rumme erhvervsaktiviteter af den nuværende karakter, hvis der skal bygges boliger".

Annonce

100 buske og træer

Vedlagt brevet er havnevirksomhedernes løsningsforslag, og det levner ikke overraskende ingen plads til boliger på de nuværende havneområder på nord- og sydsiden af havnebassinet.

Til gengæld foreslår de "7 hurtige tiltag" - nemlig to årlige havnedage for offentligheden, kunst, vandsport, open air-koncerter eller andet på havneområdet, plantning af 100 træer og buske, fortsat dialog om udvikling af havnen i en grønne retning, grønne energiløsninger, skrothåndtering i god afstand til naboerne samt mulighed for at forlænge virksomhedernes areallejekontrakter med op til 30 års uopsigelighed for at give virksomhederne økonomisk sikkerhed for deres investeringer.


Vi er altid åbne for dialog. Intet er finalt. Vi er positive og konstruktive, og vi ønsker ikke at fremstå som virksomheder, der lever i fortiden.

Michael Frihagen, administrerende direktør, H. Daugaard


Dernæst følger forslag til "5 langsigtede tiltag" - nemlig at det skal undersøges, om området syd for banen og øst for Buen kan udvikles med bl.a. boliger, om indspulingsbassinet Alaska for enden af sydkajen kan udvikles til en ny bydel, om den nuværende Lystbådehavn Nord kan udbygges med erhvervshavneaktiviteter i en bæredygtig retning, om striben langs Trindholmsgade kan udvikles med socialøkonomiske virksomheder - og så skal der findes en trafikal løsning for Jens Holms Vej evt. i form af en tunnel under havnebassinet.

Annonce

Konstruktive

Talsmand for havnevirksomhederne, administrerende direktør Michael Frihagen fra H. Daugaard, siger, at virksomhedernes brev og løsningsforslag er deres svar på en tidligere opfordring fra byrådet til at give deres besyv med i debatten.

Ville I ikke stå stærkere, hvis I kom med et løsningsforslag i fællesskab med havnebestyrelsen, hvor I også har repræsentanter?

- Nu er det sådan her, Kolding Byråd har bedt os om at gøre, og uden at kende havnebestyrelsens udspil i detaljer så tror jeg ikke, at der er de store stridspunkter mellem  vores og deres, siger Frihagen.

Byrådet ønsker jo boliger på nogle af de nuværende havnearealer, men I foreslår boligbyggeri på et område øst for Buen, som ikke har noget med havneområdet at gøre?

- Men det er i hvert fald tæt på havnen og på et område, hvor det ikke umiddelbart vil chikanere havnens virksomheder, siger Michael Frihagen.

Han  fastslår, at havnevirksomhederne fortsat er åbne for dialog.

- Vi er altid åbne for dialog. Intet er finalt. Vi er positive og konstruktive, og vi ønsker ikke at fremstå som virksomheder, der lever i fortiden, siger han.

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Birgitte Grunnet elsker skaldyr om sommeren - og har set Spielberg-klassiker adskillige gange

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Esbjerg For abonnenter

Hvorfor skal det tage så lang tid? En læser undrer sig over svar om Ribes nye bydel

Annonce