Annonce
Læserbrev

Havvind er nummer et

Læserbrev: Fredag den 25. oktober skriver Energiwatch, at "Det Internationale Energiagentur hiver havvind op på hovedscenen". Det er IEA, Det Internationale Energiagentur, som i den første selvstændige havvindrapport i World Offshore Wind Outlook 2019, fastslår, at havvind rummer et uendeligt potentiale, som industrien herhjemme læser som et signal til handling.

Og Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard, og Wind Denmarks administrerende direktør, Jan Hylleberg, siger samstemmende, som værter ved lanceringen i København, at havvindens uendelige potentialer skal fejres med mere havvind og flere kabler til nabolandene, for hele verdens strømforbrug kan dækkes alene med havvind ved en 15-dobling af den nuværende kapacitet frem mod 2040. "Derfor er det vigtigt at investere i elnettet på tværs af grænser, så vi kan få transporteret strømmen fra havvindmøllerne helt ud til forbrugerne i Vendsyssel, Warszawa og resten af verden", siger Dansk Energis administrerende direktør Lars Aagaard.

Det påpeges desuden, at teknikken på havet er så stabil, at behovet for backup i form af fossile brændsler minimeres, og at havvindmøller er "usigeligt" tæt på støttefrihed.

Når vindindustrien nu konkluderer, at den via havvind uden ekstra omkostninger i fremtiden kan levere klodens strømforbrug med større forsyningssikkerhed, behøver kommunerne ikke længere at bruge ressourcer på at påføre befolkningen generne fra landvindmøller eller plastre landskabet til med op til 200 meter høje mastodonter.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce