Annonce
Billund

Headspace Billund åbner igen på mandag: Nødvendigt med tidsbestilling

Fra på mandag er det igen muligt at besøge Headspace i Grindsted, hvor Martin Skov Jakobsen, Susanne Mathiesen og en række frivillige sidder klar til en snak. Det er dog nødvendigt at bestille tid på forhånd, så der ikke er for mange samlet på samme tid. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Hos Headspace har man under nedlukningen givet råd og vejledning til sårbare børn og unge via telefon og chat. Mængden af henvendelser har været voldsomt stigende, og problemerne har til tider været af større karakter.

Grindsted: Fra på mandag vil det igen være muligt for sårbare børn og unge at få hjælp og rådgivning hos Headspace i Grindsted. Headspace har på landsplan besluttet igen at åbne dørene og give børn og unge med ondt i sindet mulighed for en samtale.

- Vilkårene er så vanskelige for de sårbare børn og unge, at vi er nødt til at stille mere vidtgående rådgivning til rådighed end video, siger centerleder i Headspace Billund, Susanne Mathiesen, der garanterer, at alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger i en tid, hvor landet fortsat er lukket ned, vil blive taget meget seriøst.


Vi oplever, at de problemer, som de unge henvender sig med, er væsentligt tungere og mere alvorlige problemer, end man måske har hørt tidligere.

Susanne Mathiesen, centerleder, Headspace Billund


- Vi er et tilbud for sårbare børn og unge, så vi vurderer, at det er nødvendigt. Vi tager selvfølgelig alle forholdsregler og al den sikkerhedshensyn, der skal tages i forhold til at holde afstand og bruge håndsprit, og man må gerne have visir eller maske på, hvis man vil. Vi gør alt, der skal gøres, for at passe på hinanden, siger hun.

Annonce

Flere henvendelser

På grund af forsamlingsforbuddet vil døren ikke være åben hos Headspace i Grindsted. Der vil være behov for at bestille tid på forhånd, og der vil samtidig være en ringeklokke, der kan give adgang, hvis der ikke i forvejen er for mange mennesker indenfor.

Hos Headspace har de i løbet af den tid, hvor landet har været lukket ned, oplevet, at mange flere børn og unge har søgt råd og vejledning.

Sådan bestiller du tid

  1. Hvis du vil bestille tid til en samtale hos Headspace i Grindsted, skal de ske ved at sende en sms med teksten "HS Billund" til 1403.
  2. Man vil herefter blive kontaktet, så der kan blive lavet en aftale om en tid.

- Vi har haft et væsentligt forhøjet antal henvendelser på telefon og video, men der har også været et stærkt forøget pres på vores chat. Vi har en landsdækkende chat, hvor det har været nødvendigt at øge kapaciteten, så vi både har udvidet åbningstiderne og kastet ekstra bemanding ind i chatten, siger Susanne Mathiesen, der også har oplevet, at de problemer, som de unge brugere har henvendt sig med, at har været af voldsommere karakter end tidligere.

- Vi oplever, at de problemer, som de unge henvender sig med, er væsentligt tungere og mere alvorlige problemer, end man måske har hørt tidligere. Det handler meget om ensomhed og om at føle sig stresset og presset og usikker på sin fremtid, lyder det fra den lokale centerleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce