Annonce
Haderslev

-Det er barske sager, de unge kommer med

- Vi er klar til de unge. Centerchef Kim Callesen og ungerådgiver Doris Poulsen i headspace Haderslevs lokaler i Lavgade 5. Foto: Dorthe Rasmussen
Kim Callesen fra Løjt står for det nye headspace Haderslev i Lavgade. Han har også været med til at starte headspace i Aabenraa.

HADERSLEV. Centerchef Kim Callesen og to ungerådgivere udgør det faste team i headspace Haderslev, der samarbejder med både kommunen og regionen.

Overalt i landet har headspace indgået samarbejdsaftaler med det offentlige, men succesen bygger på opbakning fra lokalsamfundene.

- Vores koncept er mange frivillige og få ansatte,  og vi plejer at sige, at vi har verdens bedste frivillige, fortæller Kim Callesen.

Annonce

De frivillige klædes på til opgaven af headspace, og de får sparring og supervision, for det kan være barske sager, som de unge åbner op for ved samtalerne.


Vores koncept er mange frivillige og få ansatte

Kim Callesen, centerleder


- Vi har lige nu en håndfuld frivillige i Haderslev. Men vi kan godt bruge nogle flere. Man behøver ikke have andre forudsætninger andet end, at man godt kan lide at arbejde med børn og unge og kan afsætte 12 timer om måneden på headspace, siger Kim Callesen.

Headspace centret i Haderslev er åben tirsdag til torsdag, og der vil være både individuelle samtaler og gruppe-samtaler med børn og unge.

Vil ud på skolerne

Desuden bliver der en masse aktiviteter uden for huset.

- Vi skal ud og gøre opmærksomhed på os selv på skoler og uddannelsesinstitutioner,  fortæller Kim Callesen.

På bordet lægger brochurer om det nye rådgivningstilbud klar, og der er kilovis af bolsjer og grønne Gajol-æsker til uddeling.

- Gratis slik har altid været en god isbryder, konstaterer Kim Callesen med et smil.

Han har ligesom Doris en længere baggrund i headspace.

Doris Poulsen bor i Aabenraa, og hun begyndte som frivillige i headspace Odense, mens hun læste til socialrådgiver.

Kim Callesen bor i Løjt, er uddannet antropolog og har arbejdet meget med frivillighed på forskellige måder. Blandt andet har han været med til at starte headspace Aabenraa for fire år siden.

Alle børn og unge kan gå ind på centret og få en samtale, og man må gerne være anonym.

- Vi har ingen dagsorden, og ingen problemer er for store eller for små. Vi lytter til de unge og møder dem, der hvor de er,  siger Doris Poulsen.

Headspace Haderslev vil ud på skoler og uddannelsessteder med budskabet om, at der er nogen at tale med, når livet er svært. Foto: Dorthe Rasmussen
Headspace har gratis slik, både bolsjer og lakridser. Slik har altid været en god isbryder, når man skal have en samtale i gang. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce