Annonce
Kultur

Heavyrock i børnehøjde: Gulerødder i underhyler og mormor-kærlighed på Onkel Reje’ske manér

I bar mave med elguitar. Alle børnenes Onkel Reje gav den gas i gården ved Tøjhuset fredag. Gården var spækfyldt af børn, voksne og barnlige sjæle. På menuen var både gulerødder i underhylerne og bandeord. Foto: Søren Gylling
Gulerødder i underhylerne, bandeord og heavyrockmusik. Onkel Reje gav den gas med sin roadie, Niller, ved Tøjhuset fredag eftermiddag. Børn og voksne i massevis havde stillet op for at få et glimt af Ramasjang-figuren.

Fredericia: Han er elsket af de fleste og hadet af de få. Han får børn til at sidde klistret til fjernsynet gang på gang. Hans sange er ørehængere, og enkelte på repertoiret har fået hug for at få børn til at nægte badet. Han er blevet skældt ud for at synge om satanister og for at sende bandeord ud i æteren.

På allerbedste Onkel Reje’ske maner underholdt Ramasjangs rebel en stuvende fuld gård ved Tøjhuset fredag eftermiddag. Showet i Fredericia var en del af Trekantområdets Festuge, der foregår til og med søndag.

Annonce
Jeg har lovet Danmarks Radio og en masse sure kællinger at spørge jer voksne, om jeg må synge den sang, der helt sikkert får jeres børn til ikke at ville gå i bad.

Onkel Reje

Sure kællinger

I løbet af 30 minutter blev børn, deres forældre og barnlige sjæle underholdt med både heavy-rock, gulerødder i underhylerne, trylleshow, gamle travere og en tissende kylling.

- En kærlighedssang behøver ikke være til en, man gerne vil være kærester med. Og det her er en sang til alle de dejlige damer i Danmark, der hedder mormor, lød det skrålende fra ham med det borgerlige navn Mads Geertsen.

Onkel Reje gav den gas i bar mave, læderjakke og med den røde elektriske guitar hængende over skulderen, og både børn og voksne var i den grad med på den værste. Også selvom det betød sange, hvori ord som ”for satan” og ”skid” indgik. Der blev klappet i takt til de efterhånden kendte melodier, og forældrenes ben kunne dog heller ikke stå stille.

- Jeg har lovet Danmarks Radio og en masse sure kællinger at spørge jer voksne, om jeg må synge den sang, der helt sikkert får jeres børn til ikke at ville gå i bad. Må jeg det? Råbte Onkel Reje rettet mod den voksne del af publikum.

Svaret kom prompte i kor:

- Ja!

Knuste ruder

Med sig på roadshow med sit heavyshow havde Onkel Reje også sin roadie, Niller. I sølvbukser og på saxofon. Han blev udsat for lidt af hvert. Både en kylling – dog ikke en levende en af slagsen - der havde lavet nummer to i bleen – og at blive skudt ned af en popkorn-maskine.

Sidstnævnte blev dog kun gennemført, fordi Onkel Reje havde en hel gård af medskyldige.

- Det er altid godt lige at have flere at give skylden. Som når man smadrer vinduerne i naboens drivhus. Vil I være med til at tælle ned?

Fra børnene lød det i kor sammen med den populære Ramasjang-figur:

- En-to-tre.

Bom.

Tonerne gik lidt højt - nok højere, end de små er vant til hjemme fra stuerne. Selvom Onkel Reje er for de mindste, så skruer han ligeså meget op for stemme-volumen live som på tv. Foto: Søren Gylling
Onkel Rejes bedste ven, Brille, var ikke med. Det var i stedet roadien Niller. Han fik den fornemme opgave at tage i mod en kylling, der havde lavet stort i bleen - og senere blev han skudt i hovedet med en popkorn-kanon. Foto: Søren Gylling
Onkel Reje er en populær herre blandt de fleste. Det viste sine tydelige tegn fredag eftermiddag, da han optrådt som en del af Trekantområdets Festuge. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce