Annonce
Udland

Heavyrockeren Ozzy Osbourne har fået Parkinsons syge

Mario Anzuoni/Reuters
Parkinsons syge er ikke nogen dødsdom, understreger Ozzy Osbournes hustru, Sharon Osbourne, på morgen-tv.

Mørkets prins Ozzy Osbourne lider af sygdommen Parkinsons.

Det afslørede han, da han gæstede tv-programmet "Good Morning America" med sin hustru, Sharon Osbourne, mandag.

Afsløringen forklarer mange af de symptomer, den 71-årige brite har kæmpet med, siden et fald for et år siden tvang ham til at udsætte hele sin koncertturné i 2019.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Sharon Osbourne fortæller på det amerikanske morgen-tv, at hendes mand lider af "Parkin to". Det betyder sandsynligvis, at Ozzy Osbourne har Parkinsons syge i fase to.

Ifølge Dansk Selskab For Bevægeforstyrrelser (Danmodis) er der fire faser, hvor fase et er diagnosen, og fase fire er den palliative fase.

Imens beskriver Hoehn og Yahr-skalaen, der bruges til at måle sygdommen, også en fase fem. Her har personen brug for omfattende pleje.

- Der er så mange forskellige typer af Parkinsons. Selv i enhver form for fantasi er det ikke nogen dødsdom. Men sygdommen påvirker selvfølgelig visse nerver i din krop, siger Sharon Osbourne på "Good Morning America".

- Det er som om, at du har en god dag og så endnu en god dag og så en rigtig dårlig dag, tilføjer hun.

Ozzy Osbourne selv kalder sin nuværende situation for "mild".

Samtidig fortæller han, at han er på en meget lav dosis medicin, og at han er ivrig efter at komme ud og spille igen.

Ifølge parret fik Ozzy Osbourne stillet diagnosen i februar sidste år, men familien har valgt at holde den skjult indtil nu.

For et år siden faldt Ozzy Osbourne, da han var stået op om natten for at gå på toilet.

Herefter gennemgik han en nakkeoperation og brugte måneder på at komme sig.

Hans turné i 2019 blev udskudt til 2020 og starter efter planen i Atlanta, USA, i slutningen af maj.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce