Annonce
Esbjerg

Hed debat på Fanø: Skal danske turister blive væk fra ferieøen?

Ifølge en Visit Denmark opgørelse fra 2017 stammer en tredjedel af de penge, der bliver tjent på Fanø, fra turisterne. Arkivfoto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Flere borgere på Fanø er bekymret for, om øen bliver proppet til med danske turister, der måske eller måske ikke bringer smitte med sig. Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (Alt.), ser ikke nogen problemer.
Annonce

Fanø: I en artikel fra B.T. fremgår det, at indbyggerne i Skagen er utilfredse med turister, som strømmer til ferieparadiset og propper deres dagligevarebutikker til midt i corona-krisen. På baggrund af denne artikel lagt sammen med påsken, der nærmer sig, er debatten nu nået til Fanø. Er turister velkomne eller burde de blive væk for at undgå spredningen af smitte?

"Det er samme scenarie her på Fanø... vores turister burde tage hjem, indtil dette er ovre", er der en, der skriver i en Facebook-tråd i gruppen "Fanø Forum", hvor artiklen er blevet delt med de mange tusinde medlemmer. Mandag eftermiddag havde opslaget 157 kommentarer, hvor diskussionen er nuanceret.

"Regeringen har mig bekendt endnu ikke forbudt folk at tage i sommerhus. Jeg er klar over, at folk føler sig pressede, og nogle er bange. Men jeg synes, at tonen på øen er temmelig ubehagelig", skriver en anden til opslaget.

"Bliv hjemme. Bryd smittekæden. Bryder man smittekæden ved at rejse til en anden adresse end ens postadresse? Nej! Så bliv hjemme.(...).", er der en tredje, der kommenterer.

Poul Therkelsen, der er direktør for Fanø Turisme, ser ikke problemer i, at danskerne tager i sommerhus på Fanø lige meget hvor i landet, de kommer fra.

- Folk skal selvfølgelig rette sig efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og hvis man gør det, ser jeg ikke problemer i, at folk tager i sommerhus på Fanø. De ligger jo meget spredt, og så længe man ikke samler sig, er faren for at smitte jo ikke så stor, siger Poul Therkelsen.

Jeg kan godt forstå borgerne, der bekymrer sig over, om Fanø bliver for tæt, men vi bliver også nødt til at slå kold vand i blodet. Vi har rigeligt med plads i Fanøs natur, hvor der ikke er risiko for at blive smittet.

Sofie Valbjørn, borgmester i Fanø Kommune.

Annonce

Masser af plads

Sofie Valbjørn (Alt.), borgmester i Fanø Kommune, kan hun godt forstå, at de mennesker, der måske bor i en lille lejlighed i København, hvor smitterisikoen er større, har lyst til at tage i et sommerhus på Fanø og nyde naturen. Dog forstår hun også frustrationen fra de borgere, der føler, at man bare burde holde sig hjemme.

- Jeg kan godt forstå borgerne, der bekymrer sig over, om Fanø bliver for tæt, men vi bliver også nødt til at slå kold vand i blodet. Vi har rigeligt med plads i Fanøs natur, hvor der ikke er risiko for at blive smittet, siger Sofie Valbjørn, og tilføjer:

- Men der kan opstå udfordringer ombord på færgen eller i butikkerne. Men her har jeg tillid til, at man i fællesskab selvfølgelig påtager sig de forholdsregler, som sundhedsmyndighederne anbefaler.

Mandag opfordrer Fanø Kommune feriegæster og turister, der kræver sygepleje, til at undlade at besøge øen i påsken. Det fremgår af kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce