Annonce
Sydjylland

Hedebølge kan sende flere badegæster i livsfare: - Bliv i livreddernes synsfelt

Livredderne forventer at få ekstraordinært travlt ved de syd- og sønderjyske strande den kommende uge, hvor en hedebølge ruller ind over landsdelen. Foto: TrygFondens Kystlivredning
Der bliver skruet op for temperaturen i det syd- og sønderjyske i løbet af ugen. Det gode sommervejr betyder dog også, at livredderne på landsdelens strande forventer at få travlt. Badegæster skal særligt være opmærksomme på revlehuller, der har skabt flere livsfarlige situationer den seneste tid.
Annonce

Hedebølge: Sommervejret har omsider kurs mod det syd- og sønderjyske. Sådan lyder meldingen fra DMI, der varsler om hedebølge i landsdelen mod slutningen af ugen.

De høje temperaturer vil formentligt lokke mange til strandene, hvorfor livredderne ruster sig til en travl periode.

Fra livreddertårnene lyder opfordringen, at badegæsterne tænker sig om, før de sætter kurs mod bølgen blå.

Aktioner på syd- og sønderjyske strande i uge 31

  • Lakolk: 0 livreddende aktioner, 18 førstehjælpsaktioner, 43 forebyggende aktioner og 1.097 oplysende indsatser
  • Rindby: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 265 oplysende indsatser
  • Vejers: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktioner, 5 forebyggende aktioner og 132 oplysende indsatser
  • Henne: 0 livreddende aktioner, 3 førstehjælpsaktioner, 77 forebyggende aktioner og 230 oplysende indsatser
  • Hvidbjerg: 1 livreddende aktioner, 19 førstehjælpsaktioner, 21 forebyggende aktioner og 187 oplysende indsatser

Kilde: TrygFonden Kystlivredning

- Vi anbefaler, at man vælger en strand med livreddere og bader mellem de rød-gule livredderflag. Det er her livredderne konstant har øjnene på vandet og hurtigt kan spotte, hvis en badegæst kommer i problemer. En nødstedt badegæst kan ikke altid selv signalere, at han eller hun er i problemer, og derfor vil andre badegæster ikke nødvendigvis opdage, at personen er i fare, lyder det fra René Højer, programchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

Annonce

Farlige revlehuller

Det er da heller ikke uden risiko at bade ved de danske kyster. Det viser aktionstallene fra sidste uge, hvor livredderne fra TrygFondens Kystlivredning  i alt rykkede ud til personer i livsfare tre gange.

Særligt revlehuller kan skabe livsfarlige situationer. Det mærkede en mand i fredags ved Tversted Strand i Nordjylland, da han blev fanget i et revlehul og måtte reddes i land. Det samme skete ugen forinden ved Rindby Strand på Fanø. Her blev en en ældre mand, der ellers var en erfaren svømmer, fanget af den stærke udadgående strøm, der kan opstå under bestemte vind- og bølgeforhold i en fordybning i strandens revler.


En nødstedt badegæst kan ikke altid selv signalere, at han eller hun er i problemer, og derfor vil andre badegæster ikke nødvendigvis opdage, at personen er i fare

René Højer, Programchef i TrygFonden


Derfor er det ifølge René Højer vigtigt at sørge for at holde sig i livreddernes synsfelt, når man bader.

- Det er fortsat risiko for revlehuller, og vi opfordrer derfor til, at man er særligt opmærksom på de lokale forhold. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er revlehuller på stranden, eller hvordan du skal tackle et revlehul, så kan du altid gå hen til livredderne og spørge dem til råds, siger han.

Samlet set rykkede livredderne ud til én livreddende aktion, 42 førstehjælpsaktioner, 146 forebyggende indsatser og 1911 oplysende indsatser på de syd- og sønderjyske strande fra den 27. juli til den 2. august.

Den livreddende aktion fandt sted på Hvidbjerg Strand, hvor livreddere blev tilkaldt som hjerteløbere til et hjertestop i en privat bolig i nærheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce