Annonce
Sønderborg

Hedebølgen rammer ringriderfest i Kværs

Der var nødvendigt med is og væske til sidste års ringriderfest i Kværs, som var ramt af tørken. I år kommer varmen fra et højtryk over Mellemeuropa. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Denne uges hedebølge kan få konsekvenser for ringriderfesten i Kværs. Det varme vejr giver gode muligheder for at begynde høstarbejdet, hvilket vil gå ud over rytterantallet.

Kværs: Mens højtrykket fra Mellemeuropa breder sig op mod Danmark, bliver der gjort klar til ringriderfesten i Kværs.

Formanden for ringriderforeningen i Kværs, Carl Jørgen Lassen, mener, at vejret kan få indflydelse på rytterantallet til lørdagens ringridning:

- Jeg vil skyde på, at der kommer et sted mellem 120 og 130 ryttere, men det kommer an på høsten og vejret. Det ideelle ringridervejr er tørt, lidt overskyet og mellem 20-25 grader, fortæller Carl Jørgen Lassen - også kaldt Calle.

Til sidste års ringriderfest i Kværs var varmen også et tema på grund af tørken. Der dukkede 128 ryttere op, hvilket var et fald på 51 fra år 2017. En ringhejser faldt tilmed sammen ved sin galge på grund af heden og blev kørt til undersøgelse på sygehuset med ambulance.

Ringriderfesten i Kværs begynder som altid om torsdagen. Her vil der være lottospil i teltet, som Kværs Forsamlingshus er vært for. Præmierne er doneret af lokale virksomheder og al overskud går til nyt inventar i det genopbyggede forsamlingshus, som står klar senere på året.

Om fredagen vil der være cykelringridning for de voksne og en såkaldt Madkurvsfest, hvor partybandet SoupSteak&ICE spiller op til dans.

Lørdagen står traditionen tro på ringridning og cykelringridning for børn. Ringriderfesten i Kværs er en af de steder, hvor der ikke er en aldersgrænse for ponyrytterne. Børnene forventes dog at kunne ride i galgen uden hjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce