Annonce
112

Heftig politijagt: Hundepatrulje fanger to tyve på ATV

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Aabenraa: En eftersættelse af en Audi udviklede sig i en overraskende retning natten til onsdag.

Klokken 01.36 satte en politipatrulje efter en Audi, som kom kørende på Vestvejen i Aabenraa. Personerne i bilen ønskede tilsyneladende ikke politiets selskab, så de standsede ikke, og der blev også kørt over for rødt i bestræbelserne på at undslippe lovens lange arm.

Midt i jagten blev politibilen imidlertid afskærmet af en atv med to mænd, hvorfor det lykkedes personerne i Audi'en at komme væk. I stedet satte patruljen efter de to mænd på atv'en, som kørte ind gennem et skovområde, hvor politibilen ikke kunne køre.

- Heldigvis var der tale om en hundepatrulje, så de kunne løbe mændene op, og de er nu anholdt, siger Thomas Berg, politikommissær i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der er tale om to mænd på henholdsvis 33 og 23 år, begge fra Aabenraa. Det viste sig, at de havde ting på sig, der stammer fra et indbrud i Stevninghus ved Kliplev samme nat, og atv'en, de kørte på, er tidligere blevet stjålet fra en virksomhed på Bladknæk i Aabenraa. I øvrigt havde den 33-årige mand 3,7 gram amfetamin på sig.

Politiet efterlyser også den Audi, de satte efter i første omgang. På tidspunktet havde den nummerpladen CB39387, men den må formodes at være stjålet, da den er registreret til en Dacia Duster.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce