Annonce
Tønder

Hegn ingen hindring: Draved-ulven har krydset grænsen

Det foreløbig sidste ulveangreb i Tønder-området var den 21. november, hvor 14 dyr døde efter, at fåreavler Gert Lorenzen, Nolde, havde haft besøg af en ubuden gæst. Han har tidligere fået vished for, at ulven har været på spil, og den 61-årige avler er ikke i tvivl om, at det samme gjorde sig gældende den 21. november.  At der ikke har været ulveangreb de seneste fire uger kan skyldes, at den såkaldte Draved-ulv  har krydset grænsen til Tyskland. Arkivfoto: Gert Lorenzen
Ulven, der har holdt til i området omkring Draved Skov, og som har stået bag flere angreb på fårefolke i lokalområdet, har krydset grænsen, og står muligvis bag et nyt større angreb ved Süderlügum.

DRAVED: I oktober og november blev et større antal fåreflokke udsat for ulve-angreb. De sidste par uger har der været ro, og det kan der være en god forklaring på. En ulv, der med sikkerhed står bag mindst tre af de syv registrerede angreb, har nemlig krydset grænsen.


Så de jyske husdyrholdere kan håbe på, at den pt. holder sig på den anden side af grænsen.

Erik Poulsen, redaktør for facebooksiden "Her er ulven i Danmark"


Erik Poulsen, Tim, der er redaktør for facebooksiden "Her er ulven i Danmark" oplyser i sin seneste opdatering, at hunulven, der er registreret som GW1700f ved det centraleuropæiske ulvesamarbejde (CEwolf), med sikkerhed nedlagde et rådyr den 21. november i Westre få kilometer øst for Süderlügum.

Det oplyser Miljøministeriet i Kiel, som samtidig er i gang med at undersøge, om den såkaldte Draved-ulv også står bag et voldsomt angreb på får i Westre den 26. november. Ved den lejlighed blev fire får blev dræbt, og yderligere seks måtte aflives efter skambid.

- Så de jyske husdyrholdere kan håbe på, at den pt. holder sig på den anden side af grænsen, skriver Erik Poulsen, der også er kontaktperson til netværket "Ulvens Naboer - Folk, dyr og natur" samt "Velkommen i ulveland".

Annonce

Velkendt

GW1700f er i øvrigt velkendt i Slesvig-Holsten, da den tidligere på året angreb flere fårebesætninger undervejs til Jylland. Ved efterårets syv angreb i Tønder-området har 67 får mistet livet. Seneste angreb i Sønderjylland var den 21. november. Ved den lejlighed mistede fåreavler Gert Lorenzen i alt 14 dyr. Det var i øvrigt fjerde gang, at han flok var udsat for et ulveangreb.

Miljøstyrelsen har tidligere fastslået, at Danmark udveksler ulve med Tyskland, og at vildsvinehegnet altså ikke står i vejen for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce