Annonce
Kultur

Heksemuseet HEX! holder fast i planlagt åbning

Leder af Historie hos Sydvestjyske Museer, Lulu Anne Hansen, og direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, går efter at åbne HEX! som planlagt 19. juni trods coronakrisen. Foto: Annett Bruhn
Trods coronarestriktioner holder Sydvestjyske Museer fast i åbningsdag i juni for Ribes nye heksemuseum HEX!, og direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, håber på en genåbning af landets museer efter 10. maj.

Ribe: Selv om store dele af det kulturelle Danmark er lukket ned uden genåbningsdato, arbejde Sydvestjyske Museer stadig med den målsætning, at Ribes kommende heksemuseum, HEX!, åbner før sommerferien.

- For Sydvestjyske Museer er det meget vigtigt, at det kommende heksemuseum åbner 19. juni som planlagt, selv om de normale tilstande er sat ud af kraft, siger direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just.

Flemming Just er udover direktørtitlen også bestyrelsesformand for Organisationen Danske Museer, og begge steder arbejder han på, snarest at kunne genåbne flere af landets museer.

- Når de næste fire uger er gået, og hvis folk stadig opfører sig ordentligt, mener jeg næste trin bliver at genåbnede de danske museer efter 10. maj. Det er ofte fornuftige folk, der går på museer og er gode til at holde afstand, og for mig at se ville det at genåbne museerne ikke være værre end gå i supermarkederne, hvor folk også er gode til at holde afstand, siger Flemming Just, siger Flemming Just.

Annonce

Europas førende

Planen er at HEX! skal være Europas førende heksemuseum med et tema om forfølgelse af hekse. Derudover, for ikke at blande de mange emner og temaer omkring hekse sammen, arbejder man på at skabe endnu et museum om hekse i Quedens-komplekset.

Justeret arbejdsdag

Faktisk ligger der ikke nogen Plan B for åbning af HEX!, med mindre staten pludselig melder noget helt andet ud. Flemming Just forklarer, at hele holdet omkring HEX! Museum of Witch Hunt derfor ufortrødent arbejder videre hver for sig fra deres hjemmearbejdspladser mens museets håndværkere bygger enkeltelementer i hver deres værksted.

- Bygningshåndværkerne har meget travlt med at få renoveringen af de gamle Quedens-bygninger på plads. De har selvfølgelig også fået en justeret arbejdsdag, men alle arbejder efter regler regler om god plads og hygiejne. Vi tror på, at det nye museum vil trække rigtig mange gæster til, men vi skal selvfølgelig sikre, at gæsterne kan være trygge ved gå rundt i udstillingerne både i det nye og på de eksisterende museer, så der arbejder vi med forskellige tiltag, siger Flemming Just.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Sønderborg

Borgmester efter grænseåbning: Det bliver godt for feriedanmark

Annonce