Annonce
Esbjerg

Helårscampister trues med at blive sat på gaden: Nu holder de stormøde for landets campister

Helårscampisterne på Esbjerg Camping har står sammen for at blive boende på pladsen. Nu er fire af dem gået sammen om at organisere et stormøde med politikerne og branchefolk for at bane vejen for en lovændring. Foto: Lars Stokbro
Campister vil ligestilles med sommerhusbeboere, som har lov til at bo året rundt i deres fritidsbolig. Der indkaldes til stormøde med landspolitikere i Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: De fastboende campister på Esbjerg Camping kæmper for at få lov til at blive boende. De vil have campingreglerne lavet om, så de kan bo i campingvogn året rundt, ligesom pensionister kan i deres sommerhuse.

På et stormøde på campingpladsen onsdag den 18. marts vil campisterne forsøge at få landspolitikere og branchefolk til at arbejde for en lovændring.

- Der er campister ove hele landet, der har bøvl med reglerne. Vi har alle sammen brug for, at det bliver lovligt at bo i vores campingvogne hele året, siger Kiki Hansen, der har boet med sin mand, Henning, og datteren Miriam på 13 på Esbjerg Camping i fire år. De har solgt villaen og sagt nej til en travl tilværelse til fordel for et roligt campingliv.

Familien risikerer at blive sat på gaden af kommunen den 31. oktober og ved ikke, hvad de så skal gøre. De ejer kun campingvognen og en rejsevogn til feriebrug.

- Vi håber med det her møde at få banet vejen til en lovændring - og i første omgang en dispensation, så fastboende campister kan få lov at blive, siger hun.

Hun forudser, at mange vil stå uden tag over hovedet, når campingpladser over hele landet lukker for helårscampister. Derfor venter hun campister fra hele landet til stormødet i Esbjerg.

De seneste måneder har stadig flere fastboende campister fået påbud fra deres kommuner om at flytte fra deres campingplads, selv om de - mod reglerne - har boet der i mange år. Kommunerne har ikke håndhævet reglerne.

- Det her har trukket tæppet væk under beboerne, som er mennesker, for hvem livet på en campingplads betyder alt, siger Kiki Hansen.

Ensom i lejlighed eller glad helårscampist

  • Stormøde om campingreglerne 18. marts klokken 19 på Esbjerg Camping for alle.
  • Mål: Det skal vi have ændret, så man på lovlig vis kan bo i campingvogn hele året
  • Folketings- og lokalpolitikere samt andre fagfolk i campingbranchen deltager, blandt andet Isabella Arendt, Kristendemokraterne, Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti, Karl Erik Lund, formand for Natur og Miljøudvalget, Vejle Kommune, Jens Brendstrup, Direktør, Camping Outdoor Danmark

BAGGRUND

  • Den seneste tid har stadigt flere fastboende campister fået påbud fra deres kommune om at flytte fra den campingplads.
  • Kommunerne er i klemme mellem Folkeregisteradresse-loven og Campingreglementet.Danmark er et af de eneste lande i EU, der ikke tillader borgerne at måtte bo permanent på en campingplads.
  • Til mødet vil der komme folketingspolitikere, lokalpolitikere, fagfolk fra campingbranchen, fastboende campister, sæsoncampister og lejrchefer fra campingpladser i hele Danmark
  • Initiativtagere: Kiki og Henning Hansen, Marian Christiansen og Bent Laursen, fastboende campister
  • https://www.facebook.com/events/527828651192408/
Annonce

17 campingvogne tilbage

Siden Esbjerg Kommune har sendt breve til de cirka 30-35 fastboende på Esbjerg Camping er en del flyttet på grund af trusler om dagbøder og påbud.

- Vi er 17 campingvogne tilbage, men hvor mange, der holder til fristen, ved vi ikke.

Et af problemerne er, at to love - Campingreglementet og Folkeregisterloven - kolliderer. Samtidig fortolker kommunerne ikke reglerne ens.

- Vi ønsker at få en tilladelse, som den, der findes til at bo i sommerhuse året rundt. Man kan gøre det tilladt, at 15 procent af pladserne kunne bruges til helårscamping. Der skal ikke være flere fastliggere, for så bliver camping ikke det samme, forklarer Kiki Hansen.

Hun og familien vil bevare feriepræget på campingpladserne med turister, der kommer og kører igen. Men de 15 procent af pladserne, hvor sæsoncampisterne allerede ligger i sommerhalvåret, kunne frigives til helårscampister.

- Vi arbejder ikke for pladser med udelukkende fastboende. Det skal stadig være campingpladser, hvor der er stille om vinteren med få fastboende, og mange om sommeren, når pladsen liver op med alle feriecampisterne, som vi snakker med og hjælper med vores kendskab til pladsen og byen.

Annonce

En smule bondefanget

Kiki Hansen ser sig som campist, og familien tager da også på ferie med deres rejse-campingvogn.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er inviteret til mødet, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl kommer, og både Dansk Folkeparti og Alternativet går ind for en ændring af reglerne, fortæller Kiki Hansen.

Håbet med mødet er , at der kommer en dispensation inden familien og de øvrige skal flytte fra Esbjerg Camping til efteråret.

- Vi har kigget på lejlighed, men får det enormt dårligt ved det.

- Da vi solgte huset, spurgte vi kommunen om det var i orden at bo på campingpladsen og fik et ja. Nu føler vi os en lille smule bondefanget, siger Henning og Kiki Hansen.

Vintercamping og helårscamping er populært, men der er strammm regler for, hvordan det må foregå. Arkivfoto: JF Medier
Familielivet kan også udfolde sig i vinterhalvåret på en campingplads. Foto: Isabella
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En bittersød genåbning for detailhandlen i Esbjerg: Kongensgade jubler mens storcentrene græder

Esbjerg

Høj musik førte til fund af stoffer

Sønderborg For abonnenter

Mor dybt frustreret over fortsat nedlukning af skoler: - Min dreng har intet at se frem til

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce