Annonce
Nordtyskland

Hel fjerkræbesætning på godt 1000 dyr måtte aflives

For anden gang i år er der fundet fugleinfluenza blandt tamdyr i Nordrisland. Men i denne omgang en stor besætning berørt.
En hel fjerkræbesætning med godt 1000 dyr er tirsdag blevet aflivet efter et udbrud af fugleinfluenza.
Annonce

EMMELSBÜLL: Selv om alt fjerkræ skal holdes indendøre i staldene på grund af fugleinfluenza hos fritlevende dyr, er sygdommen nu også fundet i en besætning i Emmelsbüll-Horsbüll i det nordlige Nordfrisland. Det oplyser Nordfrisland Amt.

Tysklands center for veterinærmedicin, Friedrich Loeffler Instituttet, bekræfter smitten, der er af den meget agressive variant H5N8. 15 af de godt 1000 dyr på bedriften døde inden for ganske kort tid.

Tirsdag formiddag blev samtlige dyr på fjerkræfarmen aflivet og destrueret.

Annonce

Største udbrud

Ifølge landbrugsministeriet i Kiel er der tale om det tredje og hidtil største udbrud af fugleinfluenza blandt tamme besætninger i Slesvig-Holsten.


Rengøring og desinfektion er lige nu det allervigtigste. Det gælder om at holde alt rent lige fra gummistøvler til traktorer, hvis vi vil forhindre smitten i at sprede sig.

Kredsdyrlæge Dieter Schulze, Nordfrisland.


Udbruddet er det andet i Nordfrisland. Tidligere blev der fundet smitte den 5. november i en lille hønseflok på en gård på halligen Oland i vadehavet.

- Den aktuelle sag viser, at smittetrykket fortsat er højt, forklarer den slesvig-holstenske landbrugsminister Jan Philipp Albrecht.

Han appelerer til fjerkræproducenterne om at efterleve alle de regler, der skal forhindre smitten i at brede sig blandt tamfugle.

Veterinærmyndighederne i Nordfrisland har etableret en spærret zone omkring det berørte landbrug. Desuden holder de et større område i nabolaget under observation. Langs de større veje i lokalområdet gør tydelig skiltning opmærksom på risikoen.

I begge zoner skal fjerkræavlerne ikke blot holde deres dyr inden døre, men også efterleve en række andre restriktioner. Al jagt på fugle er desuden forbudt. I den afspærrede zone er det heller ikke tilladt at transportere pattedyr væk fra det enkelte landbrug.

- Fugleinfluenza kan brede sig overordentlig hurtigt. Rengøring og desinfektion er lige nu det allervigtigste. Det gælder om at holde alt rent lige fra gummistøvler til traktorer, hvis vi vil forhindre smitten i at sprede sig, siger kredsdyrlæge i Nordfrisland, dr. Dieter Schulze.

Annonce

6000 døde dyr

Hidtil har myndighederne i Slesvig-Holsten registreret knap 6000 døde, vilde fugle. Flere end 5000 af dem er opdaget i Nordfrisland.

Fugleinfluenzaen i Slesvig-Holsten blev i år for første gang opdaget i slutningen af oktober.

Også i Danmark har fugleinfluenzaen efterhånden bredt sig sig blandt både vilde og tamme fugle.

DPA/SHZ/JV

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Danmark For abonnenter

Bulldozere og billigere færgebilletter året rundt: Sådan vil Venstre hjælpe landdistrikterne

Annonce