Annonce
Billund

Heldigt uheldssted: 300 liter olie blev reddet

Billund Brandvæsen måtte mandag formiddag til Hejnsvig for at forhindre et olieudslip. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Det kunne være endt med 400 liter olie i naturen, men langt størstedelen blev reddet, mens den resterende del hurtigt kunne ryddes op.

Hejnsvig: Det kunne være endt med en større forurening, da en polsk lastbilchauffør midt på formiddagen havde et uheld på Bredgade i Hejnsvig.

Uheldet skete kort før klokken 10, hvor den polske chauffør ved et uheld kom til at få en jernstang banket ind gennem dieseltanken, så han tabte olie.

- Heldigvis holdt han lige ude foran et autoværksted, så de hjalp med at få sat noget papir i hullet, så udstrømningen kunne minimeres. De fandt pumper og tønder frem, så der blev pumpet 300 liter olie ud i den utætte tank, fortæller indsatsleder Jan Nielsen fra Billund Brandvæsen.

Annonce

Heldigt sted

I alt endte omkring 100 liter olie med at ryge ud på vejen, men omstændighederne taget i betragtning skete uheldet på et særdeles heldigt sted, hvorfor det hurtigt lykkedes at få minimeret balladen.

- Forureningen bliver minimeret af, at der er en kantsten og hård grus i rabatten, så olien samlede sig i pytter, som vi hurtigt kunne samle op. Hvis det var sket 10 meter længere tilbage, ville det løbe ned i et afløb, og hvis det var 50 meter længere fremme, ville det løbe i en bæk. Så det var det rigtige sted, det skete, siger Jan Nielsen.

På uheldsstedet blev der hurtigt ryddet op, og der er på nuværende tidspunkt ingen fare for, at det kommer til at betyde en yderligere forurening.

- Vi fik samlet det op, der skulle samles op. Miljøvagten var ude og kigge, og vi fik gravet de to baljer grus væk. Det var det hele, lyder det fra indsatslederen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce