Annonce
Varde

Heldigvis har den nye ejer af hjertecenteret god tid

Indgangen i det tidligere hjertecenter er præget af denne smukke mosaik. Foto: Jacob Schultz
Ejgil Egsgaard, erhvervsmanden der købte Hjertecenter Vardes tomme bygninger, lader ekstra kvadratmeter stå tomme, hvis nu kommunen kommer og vil leje mere.
Annonce

Varde: Engang var der drømme om, at Varde Kommune selv ville købe det lukkede hjertecenter og lave et stort sundhedshus, men økonomien kuldsejlede.

Så slog Ejgil Egsgaard til. Han er erhvervsmand og har skabt sin formue på den nu landsdækkende koncern Telesikring.

Ejgil Egsgaard bor i Hjerting og købte hjertecentret som en langtidsinvestering. Han fik handlet prisen ned for de 5.300 kvadratmeter, som det i 2010 kostede 90 millioner kroner at bygge. Bygningen var annonceret ud til 29 millioner kroner, men Ejgil Egsgaard købte til 16,5 millioner.

Annonce

Lav pris var en betingelse

Den lave pris var betingelsen for, at han kan gennemføre samme drøm som Varde Kommune oprindeligt havde, og den giver ham mulighed for at have god tid til at vente på kommunens beslutninger.

- Jeg ved godt, at en kommune ikke bare kan beslutte sig på en formiddag, siger han.

Foreløbig har Varde Kommune skrevet under på en lejekontrakt på knap 1500 kvadratmeter, men allerede under debatten om den beslutning stod det klart, at der fra flere sider er ønsker  om at samle flere kommunale sundhedsaktiviteter i bygningen. Blandt andet den kommunale genoptræning, som mangler plads.

Hvis nu Varde Kommune om et år finder ud af, at man har brug for at leje mere, lader du så noget stå tomt til den?

- Ja. Jeg fik bygningen til så god en pris, at det ikke kan gå galt. Og til den pris gør det ikke noget, at det går langsomt. Jeg vidste, at det tager tid, siger Ejgil Egsgaard.

Annonce

Kunne ikke lade være

Han er 73 år, og han købte mest af alt det hedengangne hjertecenter, fordi han ikke kunne lade være.

- Jeg synes bare, det er så flot en bygning, så den havde jeg lyst til at gå i gang med. Nu er det hele sat i stand derude, både i haverne og indenfor, så det hele spiller. For mig er det en langsigtet investering, siger han.

Ud over kommunens del af huset har han kontakt med en fysioterapeut, et motionscenter og to andre, der har planer om at rykke ind. Og med én om at lave hotel i de 30 værelser i den yderste af de tre fløje.

Måske mere undervejs

Varde Byråd har besluttet at leje omkring 1500 kvadratmeter i hjertecentret til et sundhedshus. Blandt andet bliver der gjort plads til fire praktiserende læger, hvoraf de to er i forhandlinger med regionen – ligesom en øre-næse-hals speciallæge forhandler om at åbne i huset.

På byrådsmødet i januar blev det allerede antydet fra flere sider, at der kan blive behov for at leje mere plads.

Først skal der bygges om til kommunens formål. Der er bevilget 5,1 millioner kroner til ombygningen, og det hele ventes klar til brug i slutningen af året.

- Der er forskellige planer. Der er også en meget lækker veganerrestaurant, der viser interesse, siger han.

Vigtigst for ham er, at de forskellige lejere passer ind i husets fælles tema om sundhed. Han har tid til at vente på de rette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce