Annonce
Vejen

Hele Askov påskehygger om seniorerne på Birkely

Elisabeth Holberg fik ideen til påskeudsmykningen foran plejehjemmet Birkely i Askov, da hendes egne børn sad og pustede æg. Hvorfor ikke hænge dem op, så beboerne kan får lidt glæde i hverdagen, tænket hun. Bagved ses beboerne Ingrid Fogh og Martha Larsen og beskæftigelsesvedleder Inge Merete Lind. Foto: Steen Rasmussen
Der er plads til flere påskeæg på træerne foran plejehjemmet.

ASKOV: Når beboerne på Birkely midlertidigt har droppet den jævnlige kørestoltur rundt i byen, så må byen komme til Birkely.

Det var noget i den stil, Elisabeth Holberg tænkte, da det gik op for hende, at det var længe siden, hun havde set kørestolsbrugerne fra Birkely fra vinduet i sit kontor. Skubberne må ikke komme tæt på de ældre i denne corona-regulerede tid, og så er det jo ligesom umuligt at håndtere en kørestol.

Elisabeth Holberg lod sig så inspirere af sine to børn, der sad og pustede og malede påskeæg. Hvorfor ikke hænge nogle af dem op i de små træer og buske foran Birkely, tænkte hun. Og nu har hun fået den halve by med på ideen.

- Jeg ved jo, vi bor i en god by, hvor beboerne er med på den slags, når man sender en opfordring rundt. Og det kan vi jo se nu, siger Elisabeth Holberg, der driver et reklamebureau og i øvrigt har smaddertravlt lige nu.

- Heldigvis. Jeg er i den situation at have mange kunder, som har meget travlt bl.a. med salg af ting til haven. Men der er også tid til at glæde de gamle, som så tit glæder vi andre med deres tur rundt i byen.

Alle er velkomne med endnu flere æg og kyllinger til kunstværket foran Birkely.

Jeg ved jo, vi bor i en god by, hvor beboerne er med på den slags, når man sender en opfordring rundt. Og det kan vi jo se nu.

Elisabeth Holberg

Anakin og Liva - de to eneste børn i nødpasningen på Askov-Malt Skole - lavede i går påskeæg, som de hængte på træerne ved Birkely. Foto: Steen Rasmussen
Elisabeth Holbergs 13-årige datter har kreeret dette smukke påskeæg. Først malede hun et æg grønt, så knuste hun det, og til sidste limede hun skallerne på et andet æg. Kreativt. Foto: Steen Rasmussen
Blandt påskeudsmykningen ved Birkely er også enkelte påskekyllinger. Foto: Steen Rasmussen
Smukt håndkoloreret påskeæg. Foto: Steen Rasmussen
Påskekylling på de grå fliser. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce