Annonce
Billund

Hele bestyrelsen i Filskov Energiselskab har valgt at trække sig efter at være blevet nedstemt

Tage Schmidt har valgt at trække sig som formand for Filskov Energiselskab. Et forslag om fælles drift med Blåhøj Energiselskab er blevet stemt ned, og det har fået hele den siddende bestyrelse til at stille deres mandater til rådighed. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Forslag om fælles driftsledelse med Blåhøj Energiselskab blev stemt ned, og det har fået hele den siddende bestyrelse for Filskov Energiselskab til at trække sig. Inden længe skal en ny bestyrelse vælges på ekstraordinær generalforsamling.
Annonce

Filskov: Filskov Energiselskab skal have ny bestyrelse. Det står klart, efter hele den siddende bestyrelse i forbindelse med den ordinære generalforsamling valgte at trække sig.

Baggrunden for den dramatiske beslutning er, at bestyrelsen blev stemt ned i et forslag om fælles drift med Blåhøj Energiselskab. Det skete på en ekstraordinær generalforsamling for et par uger siden, og det var en afgørelse, der ærgrer formand Tage Schmidt. Han kunne se mange fordele for de to energiselskaber i at arbejde sammen.

- Vi er to meget ens værker, og størrelsen er også meget lig hinanden. Vi kunne se mange synergieffekter ved at have en fælles driftsleder og få en større volumen i forbindelse med indkøb. Men byen syntes ikke, at det var en god idé at arbejde sammen med dem i Blåhøj, siger Tage Schmidt.

Annonce

Næsten et mistillidsvotum

Ud af 110 afgivne stemmer stemte blot 17 for bestyrelsens forslag om fælles drift med Blåhøj Energiselskab. Tre stemmer var ugyldige, mens hele 90 personer vendte tommelfingeren nedad. Det resultat fik de syv bestyrelsesmedlemmer til enkeltvis at træffe den beslutning, at de ikke ønsker at fortsætte deres arbejde i bestyrelsen.

- Jeg trækker mig, fordi jeg mener, det er det rigtige, når man har lidt et så kraftigt nederlag fra generalforsamlingen. Det er næsten at give bestyrelsen et mistillidsvotum, når så mange stemmer imod. Det er en kedelig udvikling, men det er den eneste løsning her og nu, siger formanden.

Det er vel fair nok, at andelshaverne siger nej tak til bestyrelsens forslag og tilkendegiver, at de ønsker at køre videre som hidtil?

- Det er flertallet, der bestemmer. Sådan er demokratiet. Men hvis man som formand har så mange imod en, er det næsten lige meget, hvad man gør som formand fremadrettet, det vil alligevel blive opfattet på tre forskellige måder. Så er man nødt til at trække sig, siger Tage Schmidt.

Annonce

Ekstraordinær generalforsamling

I løbet af kort tid vil der igen blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Filskov Energiselskab. Tage Schmidt fortsætter frem til den ekstraordinære generalforsamling som fungerende formand, men det er alene generalforsamlingens opgave og pligt at finde de syv medlemmer til den nye bestyrelse.

Tid og sted for den ekstraordinære generalforsamling bliver annonceret snarest.


Jeg trækker mig, fordi jeg mener, det er det rigtige, når man har lidt et så kraftigt nederlag fra generalforsamlingen. Det er næsten at give bestyrelsen et mistillidsvotum, når så mange stemmer imod.

Tage Schmidt, afgående formand, Filskov Energiselskab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce