Annonce
Kolding

Hele byrådet er med i konstituering

Selv om Jørn Pedersen og Venstre har absolut flertal i byrådet, gik han alligevel efter en bred konstituering i løbet af valgaftenen og valgnatten. Foto: Søren Gylling

Kolding: Alle seks partier vil samarbejde i det kommende Kolding Byråd.

Det står klart, efter at Jørn Pedersen klokken 01.15 natten til onsdag kunne fortælle, at samtlige de seks partier, der er blevet valgt til byrådet er blevet enige om en konstitueringsaftale.

Dermed benytter Jørn Pedersen sig ikke af de muskler, som vælgerne har givet ham, og som betyder, at Venstre har absolut flertal i det nye byråd.

Søren Rasmussen fortsætter som 1. viceborgmester, ligesom Christian Haugk fortsat vil være 2. viceborgmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce