Annonce
forside

Helga på 106 er altid glad og positiv

Helga Dorthea Sørensen er altid glad og positiv. Personalet passer godt på mig, og jeg er glad for at være på Hedelund, siger fødselaren, som fredag fyldte 106 år.

Naboer på Områdecenter Hedelund, personalet og formanden for Sundhed- & Omsorgsudvalget, Henning Ravn, var med til at hylde Helga Dorthea Sørensen. Familien kom om eftermiddagen.

ESBJERG: Helga Dorthea Sørensen , som er Esbjerg Kommunes næstældste borger, blev fredag formiddag hyldet på Områdecenter Hedelund, hvor hun havde besøg af 15-20 naboer, personalet samt af formanden for Sundhed- & Omsorgsudvalget, Henning Ravn (V), som på byens vegne kom med en buket blomster, chokolade og en flaske sherry samt en hilsen fra borgmesteren.

- Helga er dement, men hun er altid glad og positiv, når man kommer ind til hende på stuen. Nej, hvor er du sød, siger hun. I betragtning af sin alder, er Helga også frisk. Hun spiser i cafeteriet hver dag, og hun klager aldrig, fortæller Dalia Nissen , som er med til at passe den ældre dame.

- Jeg har det fint her på Hedelund, for tiden bliver aldrig lang for mig. Personalet passer godt på mig, og jeg spiser også godt, fortæller Helga under morgenbordet, hvor der blev serveret røræg, bacon, pølser og kartofler. De fremmødte kunne også smage en Bailey.

- Har du en livret, Helga?

- Nej, jeg spiser, hvad de kommer med.

Helga ser kun lidt fjernsyn, fordi synet ikke er, hvad det har været, men hun deltager i de gudstjenester, der er på centret.

Helgas liv

Helga Dorthe Sørensen er født i Holsted og drev sammen med sin mand, Peter , en gård i Astrup. Gården blev solgt, hvorefter de flyttede til Bramming i 1963 på grund af mandens sygdom. Helga blev ansat ved kommunen som hjemmehjælper og var på arbejdsmarkedet til hun fyldte 67 år.

Hun flyttede så til Esbjerg få år efter mandens død i 1984.

Helga flyttede ind på Hedelund, da hun var 92 år, og hun er meget vellidt af sine naboer på centret.

- Helga er den, som kan opmuntre alle omkring sig. Hvis man har en dårlig dag, kan Helga gøre en glad igen, siger fødselarens kontaktperson på Hedelund, Haidi Laadal.

Fødselsdagen blev også markeret om eftermiddagen, hvor Helga blandt andet havde besøg af sine to børnebørn, Rene og Ronni , som er gode til at komme og få en lille snak med hende. Både René og Ronni bor i Esbjerg.

Billedtekst: Helga Dorthea Sørensen er altid glad og positiv. Personalet passer godt på mig, og jeg er glad for at være på Hedelund, siger fødselaren, som fredag fyldte 106 år.

Annonce

Kommunens ældste

Esbjergs Kommunes ældste er også 106 år. Det er Marie Jørgensen, som bor på

Lyngvejs Ældrecenter.

Hun fyldte 106 år den 19. maj.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce