Annonce
Varde

Helge Engelbrecht er optimist på trods: Salget af folkeaktier går trægt i Mariehaven

De seks eller syv store koncerter i Mariehaven har denne sommer været erstattet af en lang række noget mindre og gratis koncerter og foredrag. Normalt kommer der i alt cirka 10.000 gæster til de store koncerter. Med 60 åbningsdage har Mariehaven i år haft cirka lige så mange gæster - bare fordelt ud på flere dage. Arkivfoto: Christer Holte
Selvom der er rigtig lang vej til målet om at redde Mariehaven ved at sælge folkeaktier, tror Helge Engelbrecht stadig på, at det nok skal lykkes.
Annonce

Ansager: Mariehavens redningsaktion er endnu ikke på sikker grund. Det står klart, efter en foreløbig status på salget af de folkeaktier, der skal redde den lukningstruede musikhave, viser, at der er lang vej igen.

Siden salget af folkeaktier begyndte for godt to måneder siden, er der kommet 784.000 kroner i kassen. Heraf er cirka 100.000 kroner fra salg af medlemskaber i den nystartede klub, Marieklubben.

I slutningen af august lød det fra Helge Engelbrecht, at målet i alt var og er at finde tre millioner kroner: Én million kroner i Ansager, én million kroner fra kunder og gæster og én million kroner fra Varde Kommune.

Selvom der fortsat mangler mere end to millioner, er Helge Engelbrecht alligevel imponeret over det foreløbige resultat.

- Det er gået chokerende godt. Halvdelen kommer fra lokale fra byen, mens den anden halvdel er fra gæster udefra. Vi er enormt glade. Det vidner om rigtig god opbakning.

Annonce

Pengene er brugt

Trods optimismen er Helge Engelbrecht dog også klar over de alvorlige udsigter, Mariehaven står over for, hvis ikke snart opbakningen bliver omdannet til endnu flere kroner og ører.


Vi er ved godt mod, men uden penge.


- Vi fortsætter kampen for at overleve. Men det er godt nok svært. To ud af tre billetter er flyttet til næste sommer, og de billetter kan jo ikke sælges igen, siger han og tilføjer, at de indsamlede penge fra folkeaktierne er brugt på at refundere de resterende billetkøb.

- Vi er ved godt mod, men uden penge, siger han.

Annonce

Åbent resten af året

Planen er nu at fortsætte sommerens koncept i det, Helge Engelbrecht kalder for redningsplanens fase to. Over sommeren har der nemlig været gratis adgang til Mariehaven, hvor der er blevet afholdt mindre koncerter og foredrag - alt sammen for at sælge folkeaktier.

Det fortsætter torsdage, fredage og lørdage i efteråret, mens der fra den 15. november også bliver åbent søndage, hvor julen skal fejres med masser af julelys og -musik i Mariehaven.

- Det hele er en proces, hvor vi ser på, hvad vi nu kan gøre. Vi finder på hen ad vejen og opdager, hvad haven også kan bruges til, siger Helge Engelbrecht, der igen vil gøre status i det nye år, hvor den såkaldte fase to slutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce