Annonce
Varde

Helge Engelbrecht tredobbelt ramt af coronakrisen: Han har sendt niece og nær familie hjem

Mie Engelbrecht trådte til, da morbror Helge Engelbrecht havde fået for meget at lave som ny hoteldirektør. Nu har han været nødt til at hjemsende hende. Billedet er taget, lige før coronavirus lukkede Ansager Musikhotel. Foto: Morten Nielsen
Helge Engelbrecht ejer to spillesteder og et hotel. Alle tre virksomheder ligger helt stille i øjeblikket, og det har selvfølgelig konsekvenser.

Ansager: Helge Engelbrecht er kendt for koncertstedet Mariehaven i Ansager, men han driver samtidig et hotel - Ansager Musikhotel. Den entreprenante musiker driver også spillestedet Vingaarden i Ansager.

Når det kommer til coronakrisen, så er de tre virksomheder hårdt ramt. De fire gange Sommersang i Mariehaven er aflyst i år, fordi forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august. De to arrangementer ved navn Lille Marie er også aflyst. Både hotel og Vingaarden er også lukket.

Det har fået konsekvenser for medarbejderstaben. Det er Mie Engelbrecht, som i cirka et år har drevet Ansager Musikhotel for sin morbror Helge. Hun sagde sit job op som dagplejer i Billund for at falde tilbage på sin tjeneruddannelse, og der var lagt op til et forrygende forår med en godt fyldt ordrebog. Hun var faktisk også med til at redde Helge Engelbrecht fra at gå ned med stress. Engelbrecht overtog hotellet i december 2018, og det var blevet en for stor opgave for musikeren i løbet af foråret 2019.

Mie havde også fået sin tømreruddannede mand Johnny Østergaard Lund med i hotellet, hvor han både virkede som hotelvært og pedel. Mie og Johnny er begge hjemsendte, da der jo ikke er noget at lave på hotellet.

Vigtige julekoncerter

  • Der er en del julekoncerter i Musikgalleriet i Mariehaven.
  • Det kan bidrage til, at 2020 bliver nogenlunde, hvis disse koncerter kan afvikles. De er nemlig ret vigtige for Mariehavens økonomi.

Søn er også sendt hjem

Det samme er sket for Helge Engelbrechts søn, Janus Engelbrecht, der er ansat som bestyrer af Vingaarden i Ansager. Han er også hjemsendt. Vingaarden ligger i den tidligere andelskasse, og, foruden at være et spillested, så skulle den også have været rammen om otte talkshows på DK4 med Helge Engelbrecht som vært. De bliver heller ikke til noget, fordi optagelserne skulle finde sted i forbindelse med, at der i weekenden blev optaget Sommersang i Mariehaven.

Både søn, niece og nieces mand er sendt hjem med fuld løn. Det vil sige, at Helge Engelbrecht skal betale 25 procent - staten kompenserer resten.

- Det er klart, at det kan jeg ikke blive ved med, siger Helge Engelbrecht.

Han håber derfor, at Vingaarden og hotel kan åbnes igen i efteråret. Det er nemlig lykkedes at flytte mange selskaber fra foråret.

Helge Engelbrecht ansatte sin søn Janus som bestyrer på Vingaarden. Spillestedet er også lukket som følge af corona. Foto: Morten Nielsen
Johhny Østergaard Lund, Helge Engelbrecht, Mie Engelbrecht og Janus Engelbrecht ses her, før coronakrisen brød ud. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Varde For abonnenter

Trofast venstre-mand er gået over til Lars Løkke: - Egentlig synes jeg, partihoppere er noget, fanden har skabt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Caféejer offentliggjorde overvågningsbilleder på Facebook: Nu er fire personer tiltalt for tyveri

Haderslev For abonnenter

Far slog dagligt sine børn: Frifundet fordi han var i godt humør, når han uddelte lammere og trælår

Kolding

Efter voldsom brand på bosted i aftes: En mand er anholdt og sigtet for at stå bag

Trekantområdet

Mand afhørt efter brand ved gård: Han blev set af vidner

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Aabenraa For abonnenter

36-årig far til fire kan juble: Bliver vikar i Folketinget

Billund

800 par strømper og 400 tæpper: I 10 år har lokale kvinder hjulpet hjemløse - nu vil de gerne være flere

Billund

Søen med kviksølv og nikkel må vente på regionen: - Det er én samlet forurening i Grindsted

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Vejen

Gerningsmand med smag for dufte: To ruder knust

Sydjylland For abonnenter

Utallige landbrugsejendomme ramt af indbrud: To tyverier af kostbart udstyr har kostet maskinstation 1,7 millioner kroner

Haderslev

Endnu en brand i nat: Hus under renovering nedbrændte

Annonce