Annonce
Varde

Helge Engelbrechts udvidelse af Mariehaven falder til jorden

Helge Engelbrechts "Sommersang i Mariehaven" er en kæmpe attraktion, hvorfor han gerne ser plads til 1.000 flere publikummer på den modsatte side af Ansager Å. Men det er ikke muligt, da det er beskyttet natur. Arkivfoto: Christer Holte

Et lokalplansforslag giver ikke som ønsket Mariehaven mulighed for at udvide med 1.000 publikummer. Paragraf 3-beskyttet natur er en hindring.

Ansager: Det, der gør Mariehaven til noget ganske særligt ud over musikken, er dens beliggenhed ned til Ansager Å. Men selv samme beliggenhed sætter nu en stopper for en markant udvidelse af Mariehaven.

- Nu får vi en lokalplan, der dækker det hele, men den hjælper kun det halve, siger musiker Helge Engelbrecht, som sammen med sin hustru, Rie, har bygget Mariehaven op til Danmarks svar på Nashville.

Han er dybt skuffet over, at det ikke er lykkedes at få lov til at lave et publikumsområde til 1.000 ekstra gæster på den modsatte side af åen. I dag er der 1.350 pladser i Mariehaven. Området på den modsatte side ejes af Varde Kommune, hvor Helge Engelbrecht gerne så to broer anlagt. Men det er paragraf 3-beskyttet natur, hvorfor det på ingen måde er muligt.

Lokalplansforslaget

Lokalplansforslaget sendes nu i offentlig høring i fire uger. Lokalplansforslaget afløser lokalplan 3.7 Ansager fra 14. september 1993 og Lokalplan 44 - Musikgalleriet i Ansager fra 7. oktober 2008.I vid udstrækning følger den nye lokalplan restriktionerne og kravene i lokalplanen fra 2008.

Der må maksimalt holdes udendørskoncerter ti dage om året og maksimalt 60 timer i alt. Det er tilladt af øve dagen inden koncerter i maksimalt tre sammenhængende timer.

På Åkrogen må der i seks uger om året opstilles tribuner og pavilloner i forbindelse med arrangementer. For at lette opstilling af pavilloner må der etableres punktfundamenter på Åkrogen.

I paragraf 3-området må der som det eneste sted anlægges bræddestier.

Området i den nye lokalplan dækker begge sider af Ansager Å. Lokalplansforslaget kommer nu i høring i fire uger. Kort: Varde Kommune

Ulovlig broanlæg

Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik, kigger tilbage på den egentlige årsag til, at Varde Kommune nu efter syv års arbejde kommer med en ny lokalplan. Det var et ulovligt anlagt broanlæg på samme strækning, som Helge Engelbrecht efter påbud fra kommunen måtte fjerne. I alt konstaterede kommunen efterfølgende 12 ulovlige forhold i Mariehaven i 2011. Både scenen og det store telt er ifølge den gældende lokalplan for Mariehaven ikke lovlige. Det bliver de med en vedtagelse af den nye lokalplan.

- Det ville være op ad bakke at lave to broer det samme sted igen, siger Preben Friis-Hauge.

Men lidt længere opstrøms i Ansager Å vil der være mulighed for at lave en mindre bro fra Åkrogen til Mariehaven. Op på Åkrogen må der i forbindelse med arrangementer stilles tribuner og pavilloner op.

- Så må Mariehaven være glade for det eller finde andre løsninger, siger Preben Friis-Hauge

Annonce

Tre års spildt arbejde

Det kommer ikke til at ske:

- Det er tre års spildt arbejde. Sådan er det. Vi kommer ikke videre, desværre. Vi klarer det med det, der er, siger Helge Engelbrecht.

De konservatives Niels Christiansen finder, at den nye lokalplan er det bedst opnåelige for Mariehaven og naturen.

- Nu bliver der styr på tingene. Det er ikke et tag selv-bord, siger Niels Christiansen.

Han vil dog arbejde for, at den ny lokalplan gøres endnu mere præcis i sin ordlyd.

- Historien siger, at det skal skrives ret præcist, siger Niels Christiansen.

Annonce
Varde For abonnenter

Decemberstormen i 1999 varmer fortsat: Vognmanden på 81 år brænder sig fra høje varmeregninger

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Martin svor, at han ikke ville dø på sin søns 12-års fødselsdag: To dage senere trak familiefaren vejret for sidste gang efter tre år i smertehelvede

Vejen For abonnenter

Jack var død i 20 minutter og lå i koma: Nu spiller han fodbold med landsholdskæmpe

Sønderborg

Michael smøgede ærmerne op og droppede smøgerne: - Jeg havde lovet min søn at stoppe

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Marcus Gudmanns gyldne gensyn med startopstillingen

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

EfB For abonnenter

Genlæs livebloggen: Langskudsmål fra sjælden starter og endnu et mål til farlig angriber

Sydjylland For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Kolding

Johns kræftsyge kone faldt i kommunens løse fliser og brækkede lårbenet: Nu er Tove død og John forlanger en reaktion fra kommunen

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Aabenraa

Gammelt industriområde skifter karakter: Murer har revet gammelt mejeri ned og omdannet vaskeri til depothus

Billund For abonnenter

Kokkene i Mini Chef har madspild i tankerne: Derfor er portionerne ikke så store

Haderslev

Der var desperat mangel på folk: Formanden måtte afsted for at vende pølser

Annonce