Annonce
Esbjerg

Ændring af helhedsplan uden højhuse kan ikke udløse erstatninger

Annonce

Læserbrev: Bygherrerne til højhuset i Borgergade skriver i JydskeVestkysten den 16.juni følgende: " Samtidig hersker der ingen tvivl om, at en helhedsplan med eventuelle begrænsninger og klausuler vil udløse store erstatningskrav fra lodsejernes side". Det er træls og ærgerligt, at bygherrerne, uanset hvad formålet måtte være, udokumenteret rasler med sablerne omkring " store økonomiske erstatningskrav".

I henhold til Planloven er en helhedsplan ikke juridisk bindende og kan ikke indeholde begrænsende klausuler, og derfor kan en helhedsplan under ingen omstændighed udløse erstatning.

Det eneste planinstrument, der er juridisk bindende, er lokalplanen. Af Planloven fremgår det, at en lokalplan som hovedregel ikke udløser erstatningspligt, selvom planen indeholder begrænsende bestemmelser for den enkelte grundejer.

Juridisk kan eksisterende lovlig anvendelse fortsætte, også selvom den strider mod en ny lokalplans bestemmelser.

Skulle jeg tage fejl, ville det være fint at høre, hvorfra bygherrerne har deres viden fra.

I øvrigt er højhuse i midtbyen ikke en fremadskuende udvikling for vores bykerner og ikke en udfordring af, hvad vi "plejer" at gøre, men udtryk for en forældet tankegang i forhold til at udvikle bykernernes miljøer.

I eksemplet som fremhæves med Alsion i Sønderborg ligger højhuset jo netop udenfor bykernen med masser af luft omkring. Det burde måske give stof til eftertanke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce