Annonce
Billund

Helhedsplanen er godkendt: Renovering af Tingparken nærmer sig

Jeyarajah Rasiah, formand for Tingparken, ser frem til, at de gamle blokke får en tiltrængt forskønnelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Landsbyggefonden har næsten sagt ja til at støtte renoveringen af Tingparken i Grindsted. Borgmester forventer velvilje i byrådet, der skal stille garanti for lånet.

Grindsted: En storstilet renovering af Tingparken er rykket et stort skridt nærmere. Landsbyggefonden, der skal bidrage med en stor del af pengene, har sendt medarbejdere på besøg i Grindsted, så de ved selvsyn kunne at konstatere, at det haster med at komme i gang med blandt andet nye vinduer, køkkener og badeværelser. Nu mangler bare Landsbyggefondens endelige godkendelse.

Udover penge fra Landsbyggefonden skal boligforeningen ud og låne et større beløb, og det lån skal Billund Kommune stille garanti for. Det er en sag, som borgmester Ib Kristensen (V) forventer snart at få til politisk behandling i byrådet. Byrådet har godkendt helhedsplanen.

- Jeg er helt sikker på, at der er politisk velvilje i byrådet. Nogle af lejlighederne i Tingparken er jo over 50 år gamle og trænger i høj grad til en kærlig hånd, siger han.

En af dem, der i høj grad satser på kollegernes velvilje er, socialdemokraten Jeyarajah Rasiah. Han er også formand for den store afdeling i Tingparken og har sammen med resten af bestyrelsen i flere år arbejdet på at få en tiltrængt renovering af de gamle lejligheder sat på dagsordenen.

Flere sager med skimmelsvamp og genhusning af beboere er noget af det, der har speedet processen op. Desuden viser tilstandsrapporterne, at der er problemer med indeklimaet i halvdelen af boligerne.

- Vores mål er, at Tingparken skal komme til at fremstå flot og moderne, siger han.

Annonce
Jeg opfordrer alle i Tingparken til at møde frem, for det er deres eneste chance for at være med til at bestemme.

Ratch

Beboerdemokrati

Men en ting er, hvad arkitekter, ingeniører og politikere mener, der skal ske med det gamle lejlighedskompleks. Hvad synes beboerne? Det spørgsmål tages op efter sommerferien, når afdelingsbestyrelsen inviterer til workshop, hvor alle kan komme og fortælle, hvilke forandringer de drømmer om, og hvad man skal bevare og passe på.

- Vi har tidligere holdt en workshop, hvor der var fokus på lejlighederne. Alt det arbejde er stadig med i processen, så når vi holder den næste workshop, vil vi især fokusere på udearealerne og de fælles faciliteter. siger Jeyarajah Rasiah.

Med støtte fra Landsbyggefonden sikrer boligforeningen sig, at huslejerne ikke kommer til at stige eksplosivt, selv om Tingparken ender med at fremstå i tiptop stand.

Landsbyggefonden og Tingparken

Landsbyggefonden (forkortet LBF) er en selvejende institution, stiftet af de almene boligorganisationer med det formål at støtte og udvikle alment boligbyggeri gennem forskellige tilskuds- og låneordninger.

Beboere i almennyttigt boligbyggeri indbetaler til Landsbyggefonden gennem deres husleje.

Den tidligere regerings ghettoudspil ville have gjort et stort indhug i Landsbyggefondens midler. Et nyt forlig afværgede det, og det blev besluttet, at der skulle sættes penge af til renovering af almene boliger efter behov.

Tingparken har søgt Landsbyggefonden om et endnu ikke offentliggjort trecifret millionbeløb. Afdelingen skal blandt andet have nye tage, nye facader, køkkener og badeværelser, døre og vinduer. Mere tilgængelighed til en række boliger, så kørestolsbrugere kan komme ind i lejlighederne i stueplan.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce