Annonce
Kolding

Helikopterskole åbnet i Vamdrup: Elever kan flyve alene efter 20 flyvetimer

Nu kan man lære at flyve helikopter ved lufthavnen i Vamdrup. Privatfoto.
Nu kan man lære at flyve i en helikopter hos helikopterskolen QualityCopter. Skolen hører til hos Vamdrup Lufthavn og tilbyder uddannelsesforløb til privat og erhvervspiloter.

Vamdrup: En ny helikopterskole er åbnet i Vamdrup. Nu kan man lære at flyve i helikopter hos Vamdrup Lufthavn. QualityCopter hedder virksomheden, der uddanner privat og erhvervspiloter til helikopterbranchen. Skolen betegner sig selv som et nytænkende læringskoncept, hvor den enkelte elev får skræddersyet sit uddannelsesforløb. Skolen afholdte første timer midt i august.

- Alle vores instruktører er aktive i erhvervslivet i enten VIP-branchen, på ambulancehelikoptere eller i forsvaret, så de bidrager med erfaringer fra virkeligheden, siger Lars Staal, der er CEO og Head of Training hos QualityCopter.

Skolen uddanner på Cabri G2, som er en nyere helikopter-type, der er designet specifikt til undervisning. Helikopteren, der er den eneste af slagsen i Danmark, har blandt andet plads til to personer, så der er plads til både elev og instruktør. I øjeblikket er der otte instruktører tilknyttet skolen til teoretisk og praktisk undervisning.

Et typisk uddannelsesforløb til privat-pilot tager cirka seks måneder, hvis man kommer lige fra gaden. Igennem et forløb skal elever have minimum 45 flyvetimer samt 30 undervisningstimer i teori. Elever flyver alene efter 20 flyvetimer, såfremt alle mål er nået.

- Vores teoriforløb og praksisforløb følges ad, så man kommer hurtigt ud at flyve, men undervisningen har til enhver tid sikkerheden i fokus, siger Lars Staal.

Inden hver flyvetime afholder QualityCopter 45 minutters briefing og 30 minutters debriefing. Der sidder et GoPro kamera i helikopteren, så elever kan se video af undervisningen derhjemme. Hver elev får tildelt en support-instruktør, som de snakker med en gang om ugen. Samtalerne med instruktøren skal være med til at sikre, at eleverne er tilstrækkeligt klædt på til kommende flyvetræning.

Annonce
Vores teoriforløb og praksisforløb følges ad, så man kommer hurtigt ud at flyve.

Lars Staal, CEO og Head of Training hos QualityCopter.

Flest erhvervspiloter

Prisen for et Privat Pilot Certifikat med henblik på at uddanne sig videre til Erhvervs Pilot er 194.000 kroner.

QualityCopter har i øjeblikket deres første tre elever igang. De skal alle uddannes som erhvervspiloter, og en enkelt skal være instruktør hos QualityCopter. Skolen forventer at uddanne flest erhvervspiloter.

Virksomheden er i gang med at udvide sit koncept yderligere, så de kan lave videreuddannelse af erhvervspiloter. De er også i gang med at søge om tilladelse til at afholde prøvetimer. Det vil sige, at at man uden tidligere erfaring kan komme ud og prøve en time, hvis man tænker, man kunne være interesseret i en uddannelse til helikopter pilot.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce