Annonce
forside

Heliport - ak og ve!

Læserbrev. Heliport - ak og ve!

Man kan blive så gevaldigt træt af og vred på den lokale forvaltning - politikere og embedsværk:

Her indkalder man den 25. oktober 2016 til stort møde i Havneby med det formål af orientere "folket" om planerne for etableringen af en heliport på Rømø. Vi var mange, der mødte op, og der var megen kritik af projektet. Projektmagerne bedyrede, at borgerinddragelsen var umådeligt vigtig - den har vi hørt før, men vi var alligevel mange, der igen hoppede på limpinden. Der var stor spørgelyst - selv stillede jeg et spørgsmål, som især drejede sig om forholdet netop til de naturbeskyttelsesforanstaltninger, som området er omfattet af: Unescos verdensnaturarv, Nationalpark og Natura 2000.

Senere vendte jeg tilbage til netop de tre beskyttelsesinstitutioner i et læserbrev offentliggjort i JydskeVestkysten den 3. november 2016. Mange andre har skrevet læserbreve, gjort indsigelser og protesteret på lignende vis.

Nu med de seneste meldinger om indsigelse fra Slots- og Naturstyrelsen melder sig spørgsmålet: Hvorfor i alverden har man ikke forlods undersøgt, om etableringen af en heliport ville støde mod naturbeskyttelses-begrænsninger. Pinligt! Sikken masse tid, penge og ikke mindst bekymringer og frustrationer man kunne have sparet befolkningen for. Det er en hån mod aktive borgere, at man ikke tager de utallige, velbegrundede indsigelser alvorligt - "borgerinddragelse" bliver et skindemokratisk tomt ord, en narresut, et holdkæftbolche. Man ledes ved det politisk-administrative apparat. Der er massevis af optimisme-fremmende opgaver at tage fat på i Tønder Kommune - brug vores fælles penge konstruktivt og ikke destruktivt!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce