Annonce
Kolding

Helle fra Tebutikken: Det er noget helt særlig at have sin egen butik

For Helle Sanderhus betyder tallet 1 noget helt særligt. Hendes tebutik, som hun har haft i mange år, ligger således på adressen Søndergade 1. Foto: Søren Gylling
I dette års julekalender kan du møde 24 kendte koldingensere, som alle har en historie om tallene 1 til 24. I dag 1. december kan du møde Helle Sanderhus fra Tebutikken, som fortæller om sit forhold til tallet 1.

Kolding: Adressen Søndergade 1 blev skelsættende for Helle Sanderhus. Her har hun haft sin lille specialbutik med te og specialiteter i mange år, og derfor valgte hun ettallet med det samme, da JydskeVestkysten bad hende tænke på et tal, der betyder noget for hende.

- Jeg tænker, der er noget Matador-agtigt over adressen og nummeret, og det passer godt til min lille butik, siger Helle Sanderhus.

Butikken havde 20 års jubilæum i september i år, og bortset fra jul og andre højtider er det altid Helle Sanderhus selv, der står bag disken. Så ettallet henviser ikke kun til adressen, men også til det at være ene om glæden, arbejdet og ansvaret i butikken.

- Det er noget helt særlig at have sin egen butik. Fordelen er, at man kan få det, som man vil have det. Samtidig har jeg det utroligt godt i mit eget selskab, siger Helle Sanderhus, der mener, at det også kræver en speciel støbning at arbejde alene dag efter dag.

Nogle dage kan hun dog godt falde i et hul, savne kollegaer og blive træt af at have alle kasketterne på. Går der noget i stykker, er der kun én til at ordne det, og bliver børnene syge, skal det klares på den ene eller anden måde.

I dag er det den første december, og selvom der stadig er 24 dage til jul, kan Helle Sanderhus alligevel slappe lidt af nu. Blandt de store arbejdsopgaver op til jul er nemlig de hjemmelavede pakkekalendere, "husets kalender", som nu er færdigpakket og i høj grad også solgt.

- Det er et kæmpestort arbejde at pakke alle de kalendere med 24 gaver i hver, og jeg begynder allerede i oktober, siger Helle Sanderhus, der typisk sælger op mod 300 kalendere op til jul.

Ettallet kan også stå for at være nummer et. Når det gælder tebutikken er Helle Sanderhus nemlig perfektionist og sætter en ære i at gøre sit bedste. Der er altid styr på indkøb og varelager, og det er kun kvalitetsvarer, der finder plads på hylderne, understreger hun.

- Det samme gælder så ikke helt derhjemme. Med tre døtre kan huset sagtens ligne en rodebutik, siger Helle Sanderhus og griner.

Annonce

- Det er et kæmpestort arbejde at pakke alle de kalendere med 24 gaver i hver, og jeg begynder allerede i oktober.

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingenser hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Hver dag frem til juleaften fortæller kendte koldingensere om deres forhold til dagens kalendertal. 24 historier fra 1 til 24. I dag 1. december begynder vi med Helle Sanderhus fra Tebutikken og tallet 1. Foto: Søren Gylling
For Helle Sanderhus betyder tallet 1 noget helt særligt. Hendes tebutik, som hun har haft i mange år, ligger således på adressen Søndergade 1. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce